Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
El programa transmèdia d'IB3 celebra el fi de la primera temporada amb una cimera de científics i divulgadors
Reportatge sobre Ca Ses Llúcies.
30El programa transmèdia d’IB3 ‘Balears fa ciència‘ ha presentat aquest dijous els seus continguts en línia en un acte celebrat a la Universitat de les Illes Balears (UIB), una cimera de científics i divulgadors per celebrar el fi de la primera temporada. A l’Aula de Graus s’ha emès el reportatge sobre Ca Ses Llúcies, un projecte sostenible, intel·ligent i saludable de bioconstrucció per restaurar i millorar l’eficàcia de la universitat, amb els murs de palla i el sostre de fusta.
A l’acte, conduït pel físic i copresentador del programa, Adrián García, l’equip ha fet un balanç d’aquesta primera temporada televisiva, que ha comptat amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el suport de la Direcció General de Recerca i Innovació.
Els tretze programes produïts es troben ara a la secció ‘A la carta‘ de la web d’IB3 Televisió, així com de manera fragmentada al perfil d’IB3 de Youtube i a les xarxes socials, Facebook i Twitter, del programa.
En total són 276 vídeos que mostren la feina de científics i emprenedors en disciplines com astrofísica, oceanografia, botànica, biomedicina, turisme, dret, física, economia, geologia, arqueologia, enginyeria, fisioteràpia, educació, realitat virtual, ciència de dades, geomorfologia, biologia, zoologia o neurociència. Els membres de l’equip del programa han animat els assistents a compartir els vídeos i a fer-los servir a les seves webs i xarxes de divulgació, per complir així la vocació de servei públic de Balears fa ciència.
Des de l’inici de l’emissió, dia 31 de desembre, el programa ha volgut mostrar amb imatges alguns dels projectes més notables en investigació i innovació a les Illes Balears: «és de justícia que la societat balear conegui el mèrit de totes aquestes persones que investiguen des de la Universitat de les Illes Balears, els instituts de recerca i les empreses privades».
La versió televisiva de ‘Balears fa ciència’ té com a fil conductor l’humor dels científics i presentadors del programa, Adrián García i Ana Payo Payo, la qual ha intervingut a l’acte a través de Skype des d’Alemanya.
El darrer programa de la temporada s’emetrà diumenge, 1 d’abril, a les 19.55 hores a IB3 Televisió. Amb el títol ‘Ciència balear pel món’, mostrarà la feina dels investigadors que treballen en altres llocs del món en àmbits com la biomedicina, la biologia, la geografia i l’oceanografia.
L’acte ha comptat amb la presència del rector de la UIB, Llorenç Huguet; el director general d’Innovació i Recerca, Josep Lluís Pons; i el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa.
Fes clic aquí per a veure el darrer programa
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina