X

Balears guanya pes relatiu amb el coronavirus pel turisme nacional i l’alemany

Els preus de nit d'hotel pel juliol cauen entre un 11 i un 14% segons categoria d'acord amb les dades analitzades per Mabrian

30/04/2020

Balears guanya pes relatiu amb el coronavirus pel turisme nacional i l’alemany

Malgrat la crisi mundial pel coronavirus i el mateniment de les restriccions a viatjar per oci – ahir mateix, Alemanya va tornar a recomanar els seus ciutadans que no viatgin per plaer com a mínim fins el 14 de juny-, n’hi ha que no han perdut l’esperança de poder estiuejar a les Balears. De fet, tant pel que fa al turisme nacional com especialment l’alemany, ha augmentat l’interès per la nostra Comunitat respecte l’any passat. Lògicament, parlam de percentatges en relació a altres destinacions, perquè si ho feim de xifres totals, és evident que s’han ensorrat. Són, a més, simples declaracions d’intencions que necessàriament no s’han traduït en reserves.

És el que mostren les dades recollides per Mabrian, -especialista menorquí en el tractament de dades per al mercat turístic-, en el rastreig aquest mes d’abril als principals cercadors de connexions aèries. La pujada, significativa en termes relatius, de la cerca de vols a les Illes per part d’alemanys, contrasta amb l’aparent pèrdua d’interès britànica davant d’altres places turístiques. Quant al mercat estatal, sobre el que més esperances té dipositades el sector turístic davant la incertesa dels pròxims mesos, les cerques relacionades amb les illles com a destí estan “animant-se els darrers dies d’abril”, expica Carlos Cendra, cap d’Anàlisi de Mercats de Mabrian.

Preus d’estades hoteleres i vols

En relació als preus per nit d’hotel els mesos de juny i juliol que s’han publicat el darrer mes i mig, són – segons la categoria- entre un 12% i un 17% inferiors que l’any passat. El preu dels vols del mateix període i en els mateixos termes de publicació, segons Mabrian, ha baixat entre un 20% i un 25% per les connexions amb la Península. Un 3,5% ho ha fet pels vols amb el Regne Unit.

En canvi, els preus de vols amb Alemanya han pujat un 14% tot i que és el que manco ha vist disminuir la previsió de places. Carlos Cendra de Mabrian explica que això pot tenir a veure amb la falta de dades de les companyies de baix cost perquè actualment aquestes no pubiquen preus i la mitjana es fa només amb la referència de preus de les companyies regulars que, “normalment tenen preus més alts”. En qualsevol cas i al marge dels preus, s’escau la pregunta de si les aerolínies podran respondre amb places suficients davant una eventual obertura del flux turístic. Ara mateix, la previsió de places de les companyies aèries per viatjar a Mallorca fins a finals de juny és un 7% inferior a fa un any.

 

TUI ja fa ofertes per l’estiu de 2021

El gegant TUI ofereix paquets de vacances directament per a l’estiu del 2021, un fet excepcional que li serveix per comercialitzar un bo de viatge del maig d’enguany a l’octubre de l’any que ve amb descomptes d’entre 50 i 100 euros segons la tarifa.

El britànic JET2 no s’avança tant i es limita a intentar salvar les reserves per aquesta temporada oferint tarifes lliures de penalització per canvis o cancel·lacions si es fan abans del 17 de juny.

30/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris