Professora destinada a Mallorca: “Mai no hauria pensat que trobar casa aquí seria pitjor que a Formentera”
Davant la desesperació, sospesa la idea de renunciar a la plaça i tornar a ca seva, a Extremadura
Reunió bilateral a València entre els dos presidents autonòmics que també han coincidit en fer una desescalada lenta i prudent en la qual aniran adoptant petits avanços en les restriccions
La Comunitat Valenciana i Balears, les dues comunitats amb menor incidència acumulada, han coincidit també en reclamar PCR gratuïtes finançades per la Unió Europea per a facilitar la mobilitat aquest estiu i que el cost econòmic d’aquestes proves “no suposi una limitació” per als turistes encara no vacunats que vulguin viatjar al nostre país.
Els presidents de totes dues comunitats, Ximo Puig i Francina Armengol, que s’han reunit aquest dimecres a València per a acordar una estratègia conjunta en l’impuls de projectes sostenibles amb fons europeus, han afirmat també que faran una desescalada “lenta, rigorosa i prudent” que es compassarà al ritme de vacunació i en la qual aniran adoptant petits avanços en les restriccions.
Puig s’ha felicitat pel compromís europeu que l’anomenat passaport sanitari estigui operatiu al juny per a “garantir la mobilitat europea amb tota la seguretat” i “poder recuperar així l’economia”. No obstant això, donat que a aquells que no estiguin vacunats se’ls exigirà presentar una PCR negativa ha subratllat que aquestes proves han de ser “gratuïtes i finançades amb fons europeus perquè els ciutadans puguin viatjar a un altre país”. “Si volem tornar a la mobilitat hem de garantir unes condicions segures i si les vacunes són gratuïtes les PCR també”, ha recalcat.
En cas contrari, ha advertit que el cost de la prova pot suposar “una limitació” per als desplaçaments de les persones no vacunades, especialment per als joves. “És el moment oportú per a realitzar un sobreesforç per a garantir aquest estiu el dret a una mobilitat segura, mitjançant la vacunació massiva i les PCR, i assegurar que no hi hagi diferenciació per raons econòmiques per a poder viatjar”, ha postil·lat.
En aquest sentit, la presidenta Armengol ha coincidit en la importància d’aquesta mesura per a reactivar l’economia en dues comunitats “molt dependents” de la mobilitat i el turisme com són la valenciana i la balear. “Tota mobilitat segura serà benvinguda”, ha recalcat.
En aquest sentit, ha incidit en què les PCR gratuïtes facilitaran els desplaçaments a aquells europeus que estan “desitjant” viatjar de manera segura aquest estiu a la Comunitat Valenciana i a les Illes Balears.
Desescalada “tranquil·la”
Ambdós presidents han afirmat que han seguit una gestió similar quant a la duresa de les restriccions aplicades i que la desescalada serà “tranquil·la” en els dos territoris.
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que són un dels territoris d’Europa amb menys mortalitat per 100.000 habitants gràcies a les mesures que s’han adoptat i a la ciutadania, i ha reconegut que estan vigents “moltes restriccions” però que s’han de compassar al ritme de vacunació.
Armengol ha assegurat que la desescalada a Balears, on més del 80% dels casos correspon a la variant britànica, serà “lenta i rigorosa” i, una vegada els majors de 60 anys estiguin vacunats, abans de l’estiu, i amb una menor pressió hospitalària, es podrà enfocar “de manera diferent” l’aplicació de les restriccions.
“Estem a les portes de la temporada turística i hem d’equilibrar molt bé les decisions”, segons ha dit Armengol, que ha afegit que el Consell de Govern d’aquest divendres prendrà decisions en el camí de la desescalada “però de manera segura i rigorosa”.
Per la seva banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’objectiu és arribar a juny amb els majors de 60 anys vacunats, i amb aquest horitzó s’aniran suavitzant les restriccions per a arribar a la temporada turística en les “condicions màximes de seguretat”. “Quan passi la pandèmia, farem una anàlisi del que ha passat en tota Espanya i tot el que s’hagi fet per salvar una vida, haurà valgut la pena”, segons Puig.
Sobre la vacuna Janssen, els dos presidents autonòmics han destacat l’aval del seu ús per l’Agència Europea del Medicament per a tenir més població immunitzada abans de l’estiu. Puig ha ressaltat que aquesta vacuna “val doble” ja que s’inocula en monodosis i s’administrarà a grups vulnerables pendents de vacunació i a les persones entre 70 i 79 anys. Segons ha assenyalat, fins a setembre arribaran a la Comunitat dos milions de vacunes, que representa el 40% de la població d’aquesta regió.
Per part seva, Armengol ha insistit que fins a maig no hi haurà una arribada massiva de la vacuna Janssen a Espanya.
Davant la desesperació, sospesa la idea de renunciar a la plaça i tornar a ca seva, a Extremadura
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
Va estar involucrat i va ser el principal sospitós de la desaparició de Toni Llabrés, propietari de la finca assaltada
Una empresa amb capital dels Emirats Àrabs vol invertir 200 milions d'euros per produir energia per exportar