societat

Balears, la comunitat amb més creixement de població de tot l’Estat

Som la sisena comunitat amb major afluència de residents estrangers i la segona on varen acudir més espanyols d'altres comunitats

Europapress


La població de Balears va augmentar un 0,87% la primera meitat de 2019, el major creixement relatiu de totes les comunitats autònomes per davant de Madrid (0,66%) i Canàries (0,61%) i molt per damunt de la mitjana espanyola (0,35%). L’1 de juliol de l’any passat residien a les Illes 1.198.576 persones, 10.157 més que l’1 de gener, segons les dades fetes públiques aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquest creixement es basa en l’assentament a l’arxipèlag de 9.015 ciutadans d’altres països, l’arribada de 1.142 espanyols d’altres regions i un increment vegetatiu de la població de 219 persones.

En termes absoluts, Balears és la sisena comunitat amb major afluència de residents estrangers al primer semestre de l’any passat, i la segona on varen acudir més espanyols d’altres comunitats.

En el conjunt d’Espanya, la població resident va augmentar en 163.336 persones al primer semestre de 2019, la qual cosa va situar en 47.100.396 el numero total d’habitants. Aquest augment és resultat d’un saldo migratori positiu de 209.097 persones, suficient per compensar el saldo vegetatiu (naixements menys defuncions) negatiu de 45.002, segons les Xifres de Població (CP) i l’Estadística de Migracions (EM) difoses per l’INE.

Entre gener i juny de 2019, la població va créixer a tretze comunitats autònomes i es va reduir a quatre, així com a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

 

Font: EpData (Europapress) basat en les dades de l’INE


Més dades, mapes i gràfics, aquí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Illes arriben als 950 morts per Covid

Baixen els pacients a cures intensives i la pressió assistencial es manté estable

Els migrants irregulars arribats durant els darrers dies abandonen Balears pels seus propis mitjans

El circuit humanitari està col·lapsar per l'arribada massiva de migrants a diferents indrets de l'Estat

Incidències per les tempestes: inundacions, carreteres tallades i rescats a Alcúdia

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...

Pifzer anuncia que la seva vacuna és ‘segura’ per a nins d’entre 5 i 11 anys

Es planteja demanar autorització urgent a les autoritats europees i dels Estats Units