economia

Balears, la comunitat on es fa més esforç financer per pagar la hipoteca

Els compradors de les Illes han de destinar el 23 per cent dels seus ingressos bruts anuals al pagament del préstec


Balears és la comunitat de l’Estat on més esforç financer s’ha de fer per pagar el primer any d’una hipoteca. Els compradors de les Illes han de destinar el 23 per cent dels seus ingressos bruts anuals al pagament del préstec. La mitjana estatal se situa en el 17 per cent i el límit d’alerta està en el 25. Així ho indiquen les darreres xifres de la societat de taxació Tinsa.

Susana de la Riva, directora de comunicació de la taxadora, explica que a l’arxipèlag “existeix un mercat immobiliari més vinculat a habitatge turístic i d’un preu més elevat que fa incrementar els valors mitjans dels immobles. A aquesta situació hem d’afegir que els salaris locals no pugen en la mateixa proporció”.

Segons Tinsa, el mercat immobiliari es recupera a les Balears i ho fa per dos motius: la millora de l’ocupació i la inversió de compradors que dediquen els habitatges a lloguer. En el conjunt de les Illes, el preu mitjà de l’habitatge s’ha incrementat un 10 per cent en els darrers dotze mesos. En el cas de Palma, un 12 per cent. Tot i això, a Ciutat, el preu mitjà encara està un 25 per cent per sota del màxim que va assolir el 2007. Aquell any, el metre quadrat costava 2.670 euros. Actualment, frega els 2.000 euros.

Pel que fa al termini mitjà de venda d’un habitatge, a les Balears se situa en els nou mesos. La mitjana estatal està en els 7,8 mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Multa de 24.000 euros a Ryanair per cobrar l’equipatge de cabina

El Govern ha sancionat amb 24.000 euros l'aerolínia perquè ho considera una pràctica abusiva

Balears presenta “en societat” la nova llei turística

La presidenta, Francina Armengol, ha explicat aquest dilluns a Madrid quins són els objectius de la normativa, entre els quals hi ha el del foment del turisme sostenible

Eivissa s’enfoca a atreure més turisme espanyol a la fira Fitur

Es potenciarà l'illa com a destinació esportiva

Els autònoms no tramiten les baixes per covid perquè hi perden

UATAE afirma que 9 de cada 10 treballadors per compte propi se n'afluixa perquè hi ha d'afegir doblers