economia

Balears, la comunitat on es fa més esforç financer per pagar la hipoteca

Els compradors de les Illes han de destinar el 23 per cent dels seus ingressos bruts anuals al pagament del préstec


Balears és la comunitat de l’Estat on més esforç financer s’ha de fer per pagar el primer any d’una hipoteca. Els compradors de les Illes han de destinar el 23 per cent dels seus ingressos bruts anuals al pagament del préstec. La mitjana estatal se situa en el 17 per cent i el límit d’alerta està en el 25. Així ho indiquen les darreres xifres de la societat de taxació Tinsa.

Susana de la Riva, directora de comunicació de la taxadora, explica que a l’arxipèlag “existeix un mercat immobiliari més vinculat a habitatge turístic i d’un preu més elevat que fa incrementar els valors mitjans dels immobles. A aquesta situació hem d’afegir que els salaris locals no pugen en la mateixa proporció”.

Segons Tinsa, el mercat immobiliari es recupera a les Balears i ho fa per dos motius: la millora de l’ocupació i la inversió de compradors que dediquen els habitatges a lloguer. En el conjunt de les Illes, el preu mitjà de l’habitatge s’ha incrementat un 10 per cent en els darrers dotze mesos. En el cas de Palma, un 12 per cent. Tot i això, a Ciutat, el preu mitjà encara està un 25 per cent per sota del màxim que va assolir el 2007. Aquell any, el metre quadrat costava 2.670 euros. Actualment, frega els 2.000 euros.

Pel que fa al termini mitjà de venda d’un habitatge, a les Balears se situa en els nou mesos. La mitjana estatal està en els 7,8 mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

Fogabia sobre les ajudes de pesca: “L’endarreriment és perquè s’havien de solucionar unes deficiències”

Divergències entre els comercialitzadors de peix i marisc i la Conselleria d'Agricultura, arran d'unes subvencions que en gran part provenen...

Les pluges a Balears superen els seus valors normals i dupliquen els de fa 10 anys

Des del passat 1 d'octubre fins al 23 de novembre han aconseguit un valor pròxim al doble de la mitjana...

La crisi d’abastiment afecta el mercat de cotxes a Menorca: cau l’oferta i s’allarga el procés de compra

El cost de vehicles de segona mà també augmenta entre un 20 i un 30 per cent