X

Les Balears, la comunitat on més baixen els preus industrials

El descens a les Illes és del 18,9% en comparació amb el mes de juliol de l'any passat

25/08/2023

Les Balears, la comunitat on més baixen els preus industrials

Redacció

Els preus industrials han disminuït un 18,9% al mes de juliol a les Illes Balears, en comparació amb el mateix mes del 2022. La taxa és 3,7 punts superior a la registrada el mes de juny, quan el descens va ser del 15,2%. Són dades aportades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Ateses aquestes xifres, el de les Illes és el descens més pronunciat del país, per davant de Canàries. Aquesta baixada registrada en els preus industrials a Balears ve motivada, en bona part, per la caiguda de l’energia fins al -28,9%. També disminueixen els béns intermedis fins al -2,1%.

Enguany, la inflació industrial a la comunitat ha baixat un 12,7%, amb un descens de l’energia de fins al -19,8%, mentre que, en variació mensual, el descens a les Illes és del 0,7% al juliol, respecte del setè mes de 2022.

A nivell nacional, els preus industrials han disminuït un 8,4% el mes de juliol, en relació amb el mateix mes de l’any passat, taxa quatre dècimes inferior a la registrada el juny. Això es deu principalment a l’abaratiment de l’energia elèctrica i la menor pujada dels preus de la producció de gas respecte a la registrada un any abans.

Amb el descens interanual de juliol, la inflació del sector industrial encadena cinc mesos de taxes negatives, després que el març posés fi a un període de 26 mesos consecutius d’increments, en el qual va arribar a registrar taxes positives de dos dígits durant més de 20 mesos.

En taxa mensual (juliol sobre juny), els preus industrials han pujat un 0,1%, vuit dècimes menys del que ho va fer el mes anterior, quan va repuntar un 0,9%.

25/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris