X

Les Illes lideren l’increment de les vendes del comerç minorista i creix un 9,9% al novembre

Són dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística

28/12/2023

Les Illes lideren l’increment de les vendes del comerç minorista i creix un 9,9%25 al novembre

Imatge d'arxiu.

Les Illes lideren pel novembre l’augment de les vendes del comerç minorista amb un pujada interanual del 9,9% i també és la regió amb major creixement de l’ocupació en el sector, amb un 4,1%. En el conjunt d’Espanya, les vendes del comerç al detall es van incrementar un 5,7% al novembre en comparació amb el mateix mes de 2022 i en el qual es concentren les campanyes de rebaixes del ‘Black Friday’, segons difon l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Per tipus de producte i al novembre, les vendes es van disparar un 14,6% en roba i calçat, un 14,2% en altres béns i un 1,7% en alimentació.

Corregits els efectes estacionals i de calendari, les vendes del sector van augmentar un 5,2% en taxa interanual, una dècima inferior a la registrada al mes d’octubre. Un mes abans del tancament de l’any, les vendes del comerç minorista van repuntar de mitjana un 6,4% i encadenen 12 mesos de taxes positives en el balanç. Quant a l’ocupació en el sector, al novembre va augmentar un 2% en taxa interanual, la qual cosa suposa el trenta-un mes ininterromput en taxes positives.

Per comunitats autònomes, les vendes del comerç al detall va augmentar en totes, amb Balears (9,9% més), Andalusia (6,8%) i Cantàbria (6,6%) al capdavant.

28/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT