economia

Balears lidera l’ocupació hotelera a l’Estat en un context de caiguda generalitzada

El preu mitjà de l'habitació se situa en 123,40 euros, la més cara de l'Estat, amb un increment del 6,3%

Balears+lidera+l%27ocupaci%C3%B3+hotelera+a+l%27Estat+en+un+context+de+caiguda+generalitzada

Balears va liderar l’ocupació hotelera a l’Estat durant el mes de juliol. Ho va fer amb una taxa del 89,5%. És un 1,2% manco que l’any passat. Amb tot, augmenten sensiblement els preus en un context on la resta de comunitats experimenten xifres pitjors.

El preu mitjà d’una habitació a les Balears, el mes de juliol, va ser de 123,40 euros, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Són les més cares de l’Estat i també les que s’han incrementat més respecte de l’any passat, un 6,3%.

El grau d’ocupació cau un 1,2% respecte al 2017. Les xifres de l’arxipèlag, no obstant això, continuen sent les millors de tot l’Estat.

Les pernoctacions, per exemple, creixen a un ritme lleugerament superior al de l’any passat. I ho fan en un context on els principals competidors, Canàries i Catalunya, experimenten caigudes significatives. Un canvi de dinàmica molt evident si es comparen aquestes xifres amb les de fa un any, on ambdues comunitats creixien més que Balears.

 

Al capdavant pertot

Nou dels deu punts turístics amb més ocupació de l’Estat pertanyen a l’arxipèlag. Santa Margalida, amb un 95,7%, encapçala el rànquing; Muro, amb un 93,5%, ho fa els caps de setmana. PalmaCalvià registra un 90,9% d’ocupació els caps de setmana. Des del sector, però, no comparteixen l’optimisme que es desprèn d’aquestes xifres. Asseguren que les seves són diferents.

Després de Mallorca, les Pitiüses són la segona zona turística amb major grau d’ocupació, amb un 85,75%. Sant Josep de sa Talaia apareix com el punt turístic amb més ocupació. Menorca, amb un 86,33% d’ocupació, apareix tot just després en el rànquing d’ocupació, i supera totes les destinacions canàries.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La CAEB ofereix assessorament als restauradors per accedir a les ajudes del Govern

Per ara ja han atès 30 sol·licituds a través de la nova Oficina d'Ajuts que han creat i totes han...

AENA adjudica les obres per ampliar els mòduls A i D de l’Aeroport de Palma

N'ha resultat adjudicatària l'empresa COMSA, per valor de 12,3 milions d'euros i un termini per executar les obres de tres...

1.700 sol·licituds d’ajudes a restauradors de Mallorca en només un matí

Els empresaris d'hoteleria i grans superfícies donen per fet que les restriccions es perllongaran

MÉS per Mallorca critica la inacció del govern espanyol i reclama un pla de rescat

El coordinador de la formació, Antoni Noguera, aposta per bonificar les quotes de la Seguretat Social i allargar els ERTO...