economia

Les Balears lideren l’increment del preu de l’habitatge el març, amb un 8%

El valor dels immobles de les Illes s'ha revalorat un 22,2% des del febrer del 2015

Imatge d'arxiu. /EFE


Les Balears han registrat l’increment interanual més gran en el preu de l’habitatge amb un 8% el mes de març, enfront del 3,9% registrat a escala nacional, segons l’Índex Tinsa IMIE General i Grans Mercats.

D’aquesta manera, els majors increments interanuals al març els van registrar Balears i Canàries (+8%), i les capitals i grans ciutats(+6,6%). Els segueix la costa mediterrània (+4,1%) i les àrees metropolitanes (+3,1%). Per contra, la resta de municipis van retallar els preus de l’habitatge un 2,1% respecte a març de 2018.

En valors mensuals (març sobre febrer), el preu mitjà de l’habitatge nou i usat no va experimentar variació. Només les illes i la costa mediterrània van elevar els seus preus en el mes, enfront de l’estabilitat mostrada per les grans ciutats i la resta de municipis. En canvi, en les àrees metropolitanes el preu mitjà va baixar un 2,4% al març respecte al mes anterior.

Quant a l’evolució dels preus des del mínim aconseguit al febrer de 2015, l’habitatge s’ha revaloritzat en mitjana un 13,8% en el conjunt d’Espanya. Per sobre d’aquesta mitjana destaquen Balears i Canàries (+22,2%) i les capitals i grans ciutats (+23,3%), seguides de la costa mediterrània (+16,5%), mentre que per sota se situen les àrees metropolitanes (+9,3%) i la resta de municipis (+4,2%).

Des dels màxims aconseguits en 2007, el preu de l’habitatge acumula un descens mitjà del 34,7% a Espanya. Les principals ciutats i municipis de l’interior peninsular mostren una retallada similar a la mitjana nacional, en tant que les àrees metropolitanes i la costa mediterrània registren el descens més gros de preus des de 2007, superior al 40%. A Balears i Canàries labaixada acumulada des de màxims és del 20%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Les Balears són la setena comunitat més atractiva per a les empreses

50 companyies varen traslladar la seu social a l'arxipèlag el primer trimestre de 2019. Altres 27 varen sortir de les...

L’atur juvenil a les Illes Balears se situa en el 36,5% en el primer trimestre de 2019

En total, el nombre d'empleats augmenta en 27.400 i el d'aturats, en 3.100. Si la comparació es fa amb el darrer...