economia

Balears lidera la caiguda del PIB de tot l’Estat: l’economia es desploma un 20% el 2020

Una dada positiva és que en el quart trimestre del 2020 l'economia balear ha cresqut un 0,9%

/EFE


L’economia balear s’ha desplomat el 2020 un 20%, el major descens experimentat per les comunitats autònomes, segons l’estimació de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) de la composició per comunitats del PIB nacional, que ha disminuit un 9,1%.

A Balears li segueixen en aquesta caiguda Canàries, Catalunya i València amb disminucions del 12,5%, 11,7% i 9,6%, respectivament.

Totes les economies autonòmiques han experimentat una reculada del PIB durant el passat exercici, en comparació amb el 2019.

Una dada positiva per a Balears és que en el quart trimestre del 2020 l’economia de les illes ha cresqut un 0,9%.

Mentrestant, les economies d’Astúries, Navarra i País Basc han tornat a caure en el quart trimestre, després d’un tercer trimestre de fort rebot econòmic després de l’aixecament del confinament estricte.

Segons publica l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) aquest dimecres, totes les comunitats han registrat pujades del PIB entre octubre i desembre, excepte les tres esmentades, amb caigudes del 0,5% per a Astúries, del 0,4% per al País Basc i del 0,3% per a Navarra.

Aquestes recaigudes s’han produit en un context de noves restriccions administratives per a fer front a la tercera ona de covid-19 no només a Espanya, sinó també als països als quals exporta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El tresorer del Partit Liberal d’Alemanya reforma una mansió del Terreno a Palma

Harald Christ, milionari i ex militant dels socialdemòcrates, pot ser un home clau en la negociació de les aliances al...

Com queden els ERTOs? Més de 17.500 treballadors balears estan en aquesta situació

Les empreses que ofereixin formació als seus treballadors tendran majors exoneracions. A més, es prorroga fins a finals de l'any...

Els hotels de Menorca de categoria superior allarguen temporada fins a finals d’octubre

Les reserves de visitants, que cerquen natura i esport, arriben però amb compte-gotes

CAEB Restauració: “Confiam que en dues setmanes ens permetin obrir els interiors al 100% de cabuda”

L'Associació d'Empresaris d'Instal.lacions Esportives de Balears proposarà al Govern eliminar la mascareta en els entrenaments