SOCIETAT

Les Balears lideren el rànquing dels trams més populars d’Espanya per als ciclistes

La carretera del Port de Pollença a Alcúdia o la pujada al mirador de Formentor, els més populars per l'aplicació Strava l'any 2016


Les Balears lideraren l’any 2016 el rànquing dels trams més populars d’Espanya que recorren els ciclistes, segons la plataforma Strava. Una xarxa social que utilitzen corredors i ciclistes per comparar i comentar el temps dels recorreguts i reptes que fan cada dia. Els sis primers segments del top 10 del 2016 varen ser: la carretera Port de Pollença-Alcúdia, el Port de Pollença, la pujada del mirador de Formentor, el Coll de sa Batalla, el Coll de Sa Creueta i Lluc.

L’arxipèlag balear, també, és la tercera província amb més activitat de ciclisme, segons Strava, per darrere Barcelona i Madrid. L’any 2016, les Illes Balears registraren fins a 576.378 recorreguts, Madrid 783.598 i Barcelona 1,4 milions d’activitats.

 

Sinistralitat

L’112 ha gestionat enguany 253 accidents en els quals algun ciclista n’ha resultat ferit. Accidents que entre l’any 2014 i 2016 es varen incrementar un 44% a Mallorca, segons calcula el Consell insular. Els experts en la matèria asseguren que la clau per reduir aquests incidents és la conscienciació tant de ciclistes com de conductors però sobretot dels més petits.

La plataforma Please, nascuda fa poc per preservar la seguretat a les carreteres, vol impulsar una campanya a les escoles per conscienciar els menors de la importància de respectar les normes de circul·lació, com duu el casc posat o els vehicles avancin a 1,50 metres de distància els ciclistes.

El Consell de Mallorca pretén tenir senyalitzades les vies de l’illa i els panells informatius instal·lats que recomanin les carreteres més o manco aconsellables pels ciclistes abans que acabi el 2018. Una mesura que contempla el Pla de Vies Ciclistes de Mallorca. La institució, també, contempla augmentar les voravies de les carreteres que no tenen carril bici a 1,80 metres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |