economia

Balears no nota la pujada del preu de la carn de porc provocat per la pesta porcina internacional

Divendres passat a les principals llotges d'Espanya, el preu del porcell de 20 quilos estava un 37% més car. A Palma s'ha pagat a 44 euros la peça; mentre que a Lleida, a 53; a Zamora, a 67, i a Vic el pagès ha cobrat 70 euros la peça

Balears+no+nota+la+pujada+del+preu+de+la+carn+de+porc+provocat+per+la+pesta+porcina+internacional

La pesta porcina internacional ha provocat la mort de més de 3 milions de porcs a Àfrica i Àsia. A la Xina el darrer any superen el milió. Una crisi mundial que ha disparat un 40% el preu mundial de la carn de porc. La quarentena de productors de Balears, asseguren, però, que no toquen aquests beneficis.

Els productors porcins de Mallorca es dediquen majoritàriament a la porcella i no al porc d’engreix, que és realment el producte que més ha augmentat el seu valor els darrers mesos. La pesta porcina africana s’ha estès a Àsia. L’Organització FAO de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura estima que les morts superen els 3 milions de porcs. El preu immediatament s’ha enfilat un 40% a nivell global i Espanya ha augmentat les exportacions.

Per fer-nos una idea, divendres passat a les principals llotges d’Espanya, el preu del porcell de 20 quilos estava un 37% més car. A Palma s’ha pagat a 44 euros la peça; mentre que a Lleida, a 53; a Zamora, a 67, i a Vic el pagès ha cobrat 70 euros la peça.

Espanya va sofrir la pesta porcina als anys 70 i 80. Una malaltia hemorràgica que no afecta els humans, per a la qual no existeix cura ni vacuna, i que provoca que els porcs es desagnin per dins fins morir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La demanda de viatges entre illes es dispara

Tot i el repunt de demanda, les aerolínies no han pujat els preus {rela}Les companyies aèries posen en marxa mesures de seguretat{rela}AENA mantindrà l’accés restringit a l’aeroport de Son Sant...

El Govern estudia autoritzar la reobertura de les discoteques i sales d’oci nocturn

El darrer Butlletí Oficial de l'Estat així ho permet

La fase 3 obre sense restriccions el transport marítim regular entre les illes

De moment, l'única companyia que té planificats trajectes és Baleària

L’estadi de Son Moix es dirà partir d’ara Visit Mallorca Estadi

És un acord entre el club, institucions i entitats turístiques per promocionar Mallorca