política

Balears obligarà els bancs a oferir lloguer social abans de desnonar

El Govern cedirà sòl públic per a construir VPO amb recursos privats, i augmentarà el control als grans propietaris

Imatge d'arxiu.


La Mesa d’Habitatge de les Balears ha aprovat aquest dilluns un paquet amb 25 mesures extraordinàries per a pal·liar la falta d’oferta d’habitatge i combatre l’especulació, i entre altres novetats, el Govern obligarà els bancs i grans propietaris a oferir lloguer social abans d’executar un desnonament. El lloguer social no pot superar el 30% dels ingressos de l’inquilí.

Des del Govern han explicat que aquestes mesures pretenen facilitar la construcció d’habitatges de titularitat pública i posar a l’abast de la ciutadania “habitatge assequible”. A més, esperen que això, al seu torn, ajudi a contenir els preus en el mercat d’habitatge lliure.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha defensat el foment de la col·laboració público-privada i la necessitat d’augmentar el parc d’habitatges. A més, ha advertit que hi ha sectors de la ciutadania “en una situació complexa”, perquè no reuneixen les condicions per a acollir-se a ajudes però tampoc poden accedir als preus de mercat actuals.

Per part seva, Pons ha avançat que es tracta de “25 primeres mesures, però no les darreres” i ha insistit que la resposta al problema de l’habitatge “ha de partir de la millor gestió del sòl urbà”, sense utilitzar el rústic.

En aquesta línia, el Govern cedirà sòl públic, mitjançant concurs i temporalment, per a construir VPO amb recursos privats, i augmentarà el control als grans propietaris.

La cessió serà per un màxim de 75 anys, i la renda tendrà un preu fixat per l’Executiu. El lloguer no haurà de ser obligatòriament mensual, sinó que podrà pactar-se per un termini més llarg. El Govern espera haver confeccionat el primer plec de condicions per a finals d’any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern aprovarà un decret llei per posar fre a les festes il·legals

S'aprovarà amb caràcter d'urgència i també servirà per regular les festes patronals

El parlament rebutja l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan

Tots els grups menys VOX han estat d'acord a votar afirmativament reclamar al Govern de l'Estat la cogestió aeroportuària

Carta d’Armengol a Ábalos sobre els incompliments de les companyies aèries

Ha afirmat que és al Govern central a qui pertoca fer "les sancions o mesures oportunes"

L’oposició acusa el Govern de tenir aules massificades i ràtios il·legals

El Parlament expressa el seu rebuig a l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan