política

Balears obligarà els bancs a oferir lloguer social abans de desnonar

El Govern cedirà sòl públic per a construir VPO amb recursos privats, i augmentarà el control als grans propietaris

Imatge d'arxiu.


La Mesa d’Habitatge de les Balears ha aprovat aquest dilluns un paquet amb 25 mesures extraordinàries per a pal·liar la falta d’oferta d’habitatge i combatre l’especulació, i entre altres novetats, el Govern obligarà els bancs i grans propietaris a oferir lloguer social abans d’executar un desnonament. El lloguer social no pot superar el 30% dels ingressos de l’inquilí.

Des del Govern han explicat que aquestes mesures pretenen facilitar la construcció d’habitatges de titularitat pública i posar a l’abast de la ciutadania “habitatge assequible”. A més, esperen que això, al seu torn, ajudi a contenir els preus en el mercat d’habitatge lliure.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha defensat el foment de la col·laboració público-privada i la necessitat d’augmentar el parc d’habitatges. A més, ha advertit que hi ha sectors de la ciutadania “en una situació complexa”, perquè no reuneixen les condicions per a acollir-se a ajudes però tampoc poden accedir als preus de mercat actuals.

Per part seva, Pons ha avançat que es tracta de “25 primeres mesures, però no les darreres” i ha insistit que la resposta al problema de l’habitatge “ha de partir de la millor gestió del sòl urbà”, sense utilitzar el rústic.

En aquesta línia, el Govern cedirà sòl públic, mitjançant concurs i temporalment, per a construir VPO amb recursos privats, i augmentarà el control als grans propietaris.

La cessió serà per un màxim de 75 anys, i la renda tendrà un preu fixat per l’Executiu. El lloguer no haurà de ser obligatòriament mensual, sinó que podrà pactar-se per un termini més llarg. El Govern espera haver confeccionat el primer plec de condicions per a finals d’any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Partit Popular s’oposa a què el Govern central mobilitzi els romanents dels ajuntaments

El líder del PP, Biel Company, assegura que la gestió dels doblers retinguts ha de ser municipal

El Govern ajorna sense interessos el pagament dels deutes tributaris i amplia els terminis per diversos imposts

L'Executiu també ha habilitat un servei telefònic d'atenció psicològica que donarà suport als ciutadans les 24 hores

El Govern ajorna sense interessos el pagament de deutes tributaris

No s'exigiran interessos els tres primers mesos en el cas de les transmissions patrimonials, actes jurídics, successions i donacions.

El Govern balear compra material sanitari als seus proveïdors

També s'està rebent material sanitari de part del Ministeri de Sanitat. La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha reunit per videoconferència amb els directors mèdics i directors d’Infermeria dels hospitals...