X

El Govern pacta amb l’Estat un canvi en el decret urgent d’habitatge sobre els grans tenidors

La Comunitat haurà d'eliminar per un error de redacció la referència a la possible fixació, per part de l'Administració, del preu en les seves compres per tempteig i retracte en operacions entre grans tenidors

08/04/2021

El Govern pacta amb l’Estat un canvi en el decret urgent d’habitatge sobre els grans tenidors

El Govern ha pactat amb l’executiu central canviar la regulació sobre alternativa de lloguer social en cas de desnonaments instats per grans tenidors perquè el Decret llei 3/2020 de mesures urgents en matèria d’habitatge reculli expressament que aquests propietaris no seran sancionats si la família desnonada rebutja la seva oferta.

La norma estableix que, abans d’instar un desnonament, els grans tenidors tenen l’obligació d’oferir a inquilins vulnerables un lloguer per una renda mensual que no superi el 30% dels ingressos familiars, ha recordat en un comunicat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

En cas que incompleixi aquesta obligació, cometria una infracció administrativa sancionable amb entre 30.001 i 90.000 euros.

El canvi pactat en la comissió bilateral de cooperació entre l’Administració General de l’Estat i el Govern balear suposa que la regulació recollirà expressament que no podrà sancionar-se al gran tenidor si, malgrat haver-hi fet una oferta ajustada a la norma, la família desnonada la rebutja.

“Com és lògic”, puntualitza en un comunicat la conselleria que dirigeix Josep Marí, que explica que en l’acord amb el Govern central es recull també la correcció d’un “error de redacció” que ja havia estat identificat, per la qual cosa la literalitat del text equivocat mai no s’havia aplicat.

L’error afectava l’explicació de l’exercici del tempteig i del retracte al qual té dret l’administració quan es produeix una compravenda d’habitatges entre grans tenidors.

El text indicava que el preu el fixava l’organisme públic, quan havia d’indicar que el muntant a pagar era l’acordat entre els grans tenidors per a l’operació.

“No hi ha hagut cap dubte ni hi ha hagut mai cap voluntat de fer el contrari: els 8 habitatges que ja s’han comprat als grans tenidors (i els expedients actualment en tramitació) s’han fet sempre al preu comunicat originalment pel venedor”, ha indica la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

08/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT