X

Balears participarà en l’assaig clínic d’una de les vacunes del Coronavirus

Un laboratori s'ha posat en contacte amb l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, que ja preveu col·laborar en la recerca

05/09/2020

Balears participarà en l’assaig clínic d’una de les vacunes del Coronavirus

Algunes proves per assegurar la viabilitat de les noves vacunes podrien fer-se a Balears.

39

Balears participarà en un assaig clínic que ha de provar l’eficàcia d’una de les vacunes que participen en la cursa per aconseguir el primer remei efectiu capaç de protegir les persones del contagi de Coronavirus. Un laboratori s’ha posat en contacte amb l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, que ja preveu col·laborar en la recerca.

Així ho ha anunciat avui a IB3 Ràdio el seu director científic, Miquel Fiol, que ha assegurat que malgrat encara no tenen informació sobre el projecte, Balears s’implicarà en aquest repte. En declaracions al programa Balears fa ciència, Fiol ha explicat que “vàrem rebre una petició d’una multinacional que distribueix assajos clínics per oferir-nos participar en un; aquesta setmana esperam més informació però evidentment hi participarem”.

I és que l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IDISBA) ha finançat una quinzena de projectes vinculats a la investigació de diferents aspectes relacionats amb la COVID 19.

LA COVID-19 EN ELS INFANTS: 

N’hi ha un que el director científic ha qualificat d’especialment interessant, ara que ha de començar el curs escolar. És un estudi dirigit per la metgessa Ruth Diez, que aprofita la visita de nins i nines a les consultes pediàtriques per calcular l’incidència d’aquesta malaltia sobre la població infantil que visita el pediatre. “A tots els fan les proves i s’ha observat que un 5’5 % són positius, això vol dir que molts infants poden ser positius i és un fet que té importància en el context en què ens trobam”, ha destacat el director de l’IDISBA, Miquel Fiol

D’estudis relacionats amb la COVID 19, n’hi ha una quinzena que desenvolupen nous tractaments més efectius o mètodes de prevenció de l’estrès entre el personal sanitari. D’entre aquests, els que presentin uns resultats més esperançadors, podrien optar a rebre més finançament.


 IB3´àudios Escolta aquí l’entrevista sencera

05/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT