economia

Balears pujarà un 2% el salari dels seus 44.000 funcionaris al 2022

La pujada, que afectarà els empleats públics de la sanitat, l'educació i els serveis generals, serà tant per a les retribucions bàsiques com per a les complementàries


El Govern pujarà un 2% el salari dels 44.000 empleats públics de Balears en 2022, segons ha acordat aquest dijous amb els sindicats. L’Executiu més UGT, CCOO, SIMEBAL, FSES i CSIF han tancat aquest increment salarial per a l’any vinent.

Aquesta mesura s’incorporarà al projecte de llei de pressupostos generals de la comunitat autònoma per al 2022, actualment en fase d’elaboració.

L’acord, que ha tingut el vot en contra d’STEI Intersindical, s’ha aconseguit en el marc de la Mesa de l’Empleat públic, a la qual han assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i la d’Hisenda i la de Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

La pujada del 2% serà tant per a les retribucions bàsiques, d’acord amb el que estableix la llei de pressupostos generals de l’Estat de 2022, com per a les complementàries. La mesura afectarà els empleats públics de la sanitat, l’educació i els serveis generals, avançant així en la millora de les condicions laborals del funcionariat i, per tant, en la dels serveis públics que es presten a la ciutadania.

Amb aquesta nova pujada, des del 2015 els treballadors públics hauran millorat el seu sou un 10,7%. A això cal afegir el retorn de la paga extra de 2012 i el pagament del 100% de la carrera professional als treballadors de salut i serveis generals, la qual cosa ha suposat un increment mig salarial del 5%.

El maig passat, el Consell de Govern va acordar un increment del 0,9% de les retribucions bàsiques del personal al servei del sector públic, és a dir, els sous i els triennis, amb efectes a partir de l’1 de gener de 2021.

Quant a l’augment del 2% congelat en 2020 dels sous, ja es va acordar també al maig que es pugui recuperar al gener de 2023 i millorar així l’objectiu inicial de recuperar aquest augment el segon any després que el PIB de les Illes fos igual al de 2019, l’any previ a la pandèmia.

D’aquesta manera, el Govern “compleix el seu compromís de no retallar ni un euro” el sou dels funcionaris respecte al que ja cobraven abans de la pandèmia i, sobretot, d’aplicar els augments retributius que els permetin tenir unes millors condicions laborals i una millor qualitat de vida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Desenes de treballadors del sector aeri protesten per una errada del SEPE en la prestació extraordinària

L'Estat s'ha compromès a modificar les prestacions extraordinàries als milers de treballadors fixos discontinus del sector aeri de Balears

El turisme suís a Menorca: 16.000 visitants entre gener-octubre que gastaren 132 euros diaris

Tot i el petit descens en el nombre de visitants italians, el mercat suís guanya quota

Continuen els dubtes en el sector de la restauració sobre l’obligació del certificat covid

Una mesura que, com la resta, es revisarà en funció de com avanci la pandèmia

Els problemes de subministrament també afecten les begudes alcohòliques d’alta gamma

Amb l'increment de la demanda en vista a les festes de Nadal, els consumidors es podrien quedar sense algunes de...