X

Balears, quarta província amb els preus de lloguer més cars de l’Estat

A les Illes, el preu mitjà per arrendar un pis és de 687 euros al mes

26/09/2019

Balears, quarta província amb els preus de lloguer més cars de l’Estat

A les Illes, tres de cada deu persones opta per arrendar un pis. Les Balears són també la quarta província més cara per llogar, amb un preu mitjà de 687 euros al mes. La xifra només la superen Madrid, Barcelona i Guipúscoa. Són les dades que ha publicat aquest dijous el Ministeri de Foment a través d’un estudi sobre el lloguer que ha realitzat l’Observatori d’Habitatge i Sòl.

L’informe situa Eivissa com el municipi de Balears més car per llogar, amb un preu mitjà de 957 euros al mes. El segueixen Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu, ciutats que registren una mitjana de preus de 899 i de 867 euros, respectivament. A Mallorca, la ciutat més cara és Palma, amb un preu mitjà de 714 euros per metre quadrat, mentre que a Menorca el municipi més car és Maó, amb 551 euros al mes de mitjana.

Les xifres del Ministeri disten molt de les oferides pels portals immobiliaris: mentre Foment estableix que el preu mitjà per metre quadrat a Balears és de 7,9 euros, Fotocasa parla de 9,8 i Idealista, de 12,4 euros per metre quadrat.

Una capbussada pels portals immobiliaris evidencia el problema de l’habitatge a l’arxipèlag. A Idealista, el lloguer més econòmic a Palma és de 350 euros per una habitació. També es demanen 650 euros per una cabana de 30 metres quadrats situada a la zona de Llevant. A Fotocasa, dels 1.300 pisos anunciats a Palma només9 es lloguen per menys de 700 euros al mes.

Crida l’atenció que molts dels pisos anunciats als portals només estan disponibles d’octubre a març.

26/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris