X

Balears reclamarà especial atenció cap a la comunitat en el repartiment dels fons europeus

Els signes de la recuperació econòmica i turística de les Illes han marcat les audiències que Felip VI ha mantingut amb les principals autoritats insulars

02/08/2021

Balears reclamarà especial atenció cap a la comunitat en el repartiment dels fons europeus

Foto: EFE

Balears reclamarà especial atenció cap a la comunitat en el repartiment dels fons europeus. Així ho anunciat la presidenta Francina Armengol, després de reunir-se amb el rei, que ha encetat aquest dilluns la seva agenda institucional a l’illa.

“Els fons europeus, a nivell de la Unió Europea, s’han repartit més quantitat als països que més PIB ha caigut. Per tant a Espanya, jo deman aquest mateix criteri ja que la comunitat on més ha caigut el PIB és Balears”, ha afirmat la presidenta.

Els signes de la recuperació econòmica i turística de les Illes han marcat les audiències que Felip VI ha mantingut amb les principals autoritats insulars. La cap de l’executiu ha explicat al monarca que la temporada turística marxa bé. Armengol ha mostrat la seva satisfacció al rei perquè a les Illes, malgrat la pandèmia, “hi ha temporada turística” i és líder a Espanya en recepció de turistes internacionals.

Armengol ha recordat que “molts” van afirmar que a Balears no hi hauria aquest estiu temporada turística, de la qual depenen els ingressos econòmics de milers de famílies i la supervivència de les seves empreses. La presidenta ha ressaltat l’alt moviment de turistes aquest estiu, sobretot internacionals, en els aeroports de les illes, malgrat les dificultats de la pandèmia.

“Som líders en turisme internacional: estem vivint un bon juliol i esperem un bon agost, setembre i octubre”, ha confiat. De totes maneres, ha advertit, la situació sanitària és “complexa” perquè la covid és un virus que “contagia i mata”.

El president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha coincidit amb Felip VI a posar en valor la coordinació entre institucions en la lluita contra la pandèmia. El batle de Palma, José Hila, ha plantejat al rei la problemàtica que suposa l’accés a l’habitatge i ha defensat una vertadera política pública per esmenar la situació. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat la importància que tenen els fons europeus en la reactivació, recuperació i transformació de l’illa.

Un ampli dispositiu policial ha controlat els voltants del Palau de l’Almudaina per garantir-ne la seguretat. Aquest dimarts, Felip Vi es reunirà amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Marivent.

02/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris