economia

Balears registra 33 execucions hipotecàries sobre habitatges des de principi d’any

L'endeutament de la població provoca que les execucions hipotecàries a la comunitat augmentin

EFE


El nombre d’execucions hipotecàries sobre habitatges es va situar en 33 en el tercer trimestre de l’any a Balears, segons l’estadística d’execucions hipotecàries publicada aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Una execució hipotecària és un procediment a través del qual s’ordena la venda d’un habitatge sotmès a hipoteca perquè el seu propietari no pot fer front a les obligacions d’aquesta. Es tracta d’un procediment reglat per fer efectiu el valor del bé immoble. Una vegada que l’habitatge s’ha venut i s’han pagat els deutes hipotecaris, l’import restant de la venda del bé es retorna al propietari de l’immoble, que no té perquè ser el deutor.

En el segon trimestre d’enguany, el nombre d’inscripicions d’execucions hipotecàries sobre habitatges havien pujat un 90% a les Illes respecte al mateix període de l’any 2020. El confinament va fer que molts procediments quaquesta mena de procediments davallassin un 9,5% durant el 2020 i se’n registraren un total de 372.

A les Illes, en el tercer trimestre de l’any es van iniciar un total de 65 execucions hipotecàries sobre finques de la comunitat autònoma, i de les 33 d’habitatges, 27 corresponia a habitatges de persones físiques enfront de sis de persones jurídiques. A més, una era d’habitatges nous i 32 de segona mà. També va haver-hi a Balears 26 execucions hipotecàries sobre una altra mena de finques urbanes, i sis sobre finques rústiques, d’acord amb l’organisme estadístic. En total, 130 execucions hipotecàries.

A tota Espanya, en el tercer trimestre es van iniciar 6.507 execucions hipotecàries sobre el total de finques, un 23,9% per sota de la dada del mateix trimestre de 2020. En valors trimestrals, és a dir, en comparació amb el segon trimestre, les execucions hipotecàries es van reduir un 33,3% al país.

En L’àmbit estatal, el nombre d’execucions hipotecàries sobre habitatges habituals va augmentar un 22,7% en el tercer trimestre en relació amb el mateix període de 2020, fins a situar-se en 2.266. És el cinquè trimestre consecutiu en el qual s’incrementen les execucions hipotecàries en taxa interanual. No obstant això, en valors trimestrals, és a dir, en comparació amb el segon trimestre, les execucions hipotecàries sobre habitatges comuns van minvar un 30,1%.

Les execucions hipotecàries sobre finques urbanes van baixar un 34% en relació amb el trimestre anterior i un 25% respecte al tercer trimestre de 2020.

Dins de les finques urbanes, 4.035 execucions van correspondre a habitatges, un 31,5% menys en taxa intertrimestral i un 14,8% per sota de la dada del tercer trimestre de 2020. D’elles 2.834 eren execucions sobre habitatges de persones físiques, un 30,7% menys que en el trimestre anterior, però un 20,7% més que en el tercer trimestre de 2020.


 més info Les execucions hipotecàries sobre habitatges augmenten un 90 per cent a les Illes
 més info El Govern analitza una quarantena de pisos d’execucions hipotecàries per destinar-los a HPO

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La doble vacunació de majors de 12 anys, “un problema” per les vacacions familiars britàniques

La patronal dels gestors vacacionals ha vist com l'aixecament de restriccions per sortir i entrar del RU ha fet augmentar...

Més de la meitat dels productes de la cistella de la compra estàndard a Menorca estan envasats

Només el 34 per cent del gènere es pot comprar a granel, la fórmula que menys residus genera

La recuperació del mercat laboral s’alenteix al darrer trimestre de 2021

Les Balears tanquen 2021 amb 13.000 ocupats més que 2020 però 33.000 manco que 2019, segons l'EPA

Dues de cada tres empreses de Menorca pugen els preus per l’encariment dels subministraments

Un estudi de PIME constata la pèrdua de marges i de clients pels problemes amb el transport