X

Balears registra 4 brots en una setmana; 14 brots actius en total

El balanç de les darreres 24 hores: 5 contagis, 7 curats i cap mort més. En total, hi ha 124 casos de COVID-19 actius, 2 manco que ahir

22/07/2020

Balears registra 4 brots en una setmana; 14 brots actius en total

El balanç de les darreres 24 hores: 5 contagis, 7 curats i cap mort més a les Illes Balears. En total, hi ha 124 casos de COVID-19 actius, 2 manco que ahir.

En concret, el Servei balear d’Epidemiologia ha confirmat fins avui 2.433 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 5 més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.328 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.017 corresponen a Mallorca, 104 a Menorca, 191 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.079 persones s’han curat, 7 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 124 casos de COVID-19 actius, 2 manco que ahir.

Brots notificats

El Servei balear d’Epidemiologia, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES ha informat que la darrera setmana s’han detectat 4 brots nous a la comunitat. Els afectats es troben lleus o asimptomàtics, excepte una persona que està hospitalitzada. Ara mateix hi ha 14 brots actius que sumen en total 70 casos positius confirmats i altres 147 persones en vigilancia. Des de principis de maig, els rastrejadors han identificat 21 brots a les Illes dels quals 7 ja estan tancats. Els brots són els següents:

-Un brot d’àmbit domiciliari (tots convivents) a Mallorca amb 4 persones positives: una presenta símptomes. Hi ha altres dues persones en vigilància per ser contactes estrets.
-A Menorca, notificat el 17 de juliol, un brot d’àmbit familiar amb 3 persones positives (una d’hospitalitzada i la resta, amb símptomes lleus). Hi ha altres 20 persones en seguiment per contacte estret amb els afectats.
-A Mallorca, notificat el 20 de juliol, un brot d’àmbit familiar amb 3 persones positives, i totes 3 han manifestat símptomes. Hi ha 5 persones en vigilància.
-A Formentera, notificat el 20 de juliol, un brot d’àmbit laboral amb 8 afectats (5 manifesten símptomes lleus i 1 ha estat ingressat). Hi ha 20 persones en seguiment per ser contacte estret dels afectats.
-Així mateix, detectats setmanes passades, queden 10 brots actius. Des de començament de maig, l’equip d’infermeres rastrejadores d’atenció primària del Centre Coordinador de COVID ha identificat 21 brots a la comunitat, ha localitzat 113 casos positius i ha fet seguiment i proves a altres 216 persones identificades com a contactes estrets.

De fet, continuen augmentant el nombre de brots actius a tot l’Estat. Ja en són 224, 23 més en només un dia i afecten més de 2.600 persones. Fa un mes que s’aixecà l’Estat d’Alarma i les xifres de nous contagis diaris continuen sent elevades. Aquesta és l’evolució dels dos darrers mesos: dia 21 de maig es notificaren 344 nous contagis diaris. A partir d’aquell moment l’evolució no és uniforme, però va davallant a poc a poc. Dia 21 de juny els contagis se situen en 141, en un mes han davallat més de la meitat, el moment en què sortim de l’Estat d’Alarma. Però a partir d’aquí, es relaxen les mesures i de mica en mica es veu com comencen a créixer els contagis fins a les puntes registrades a final de la setmana passada, que acaben, de moment, amb aquests 529 nous contagis.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 154 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, hi ha 21 casos en atenció hospitalària (3 a l’UCI) i 133 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 17 persones hospitalitzades, 3 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 109 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca hi ha 1 persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila i 10 són ateses en el domicili per part d’atenció primària.

A Eivissa són 3 les persones hospitalitzades (cap a l’UCI). A més, 7 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 7 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 31 que es troben en vigilància (23 a Mallorca, 2 a Menorca i 6 a Eivissa) i 11 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 368 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

22/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT