societat

Balears rep fins a març un 15,7% més de turistes respecte a l’any passat

Quant al mitjà de transport, tres de cada quatre viatges dels espanyols en aquest període es va efectuar en vehicle propi


Balears ha rebut a 556.216 turistes nacionals en el primer trimestre, xifra que suposa un increment del 15,7% respecte al mateix període de l’any passat.

Balears és la sisena destinació on els viatgers nacionals realitzen una major despesa mig diària per persona, amb 57,51 euros, si bé la xifra suposa un descens d’aquesta despesa del 14,3% respecte al primer trimestre de 2018, segons l'”Enquesta de Turisme de Residents, Familitur“, difosa aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Els balears es mantenen entre els que menys viatgen, tant a l’estranger com a la resta d’Espanya, amb 482 viatges per cada 1.000 habitants, només per sobre de Múrcia (amb 428).

La despesa mitjana per persona dels Balears que han viatjat ha estat de 73 euros diaris, la més alta juntament amb Catalunya, amb la mateixa xifra.

Els espanyols van completar 41,8 milions de viatges en el primer trimestre de 2019, un 2,8% més que en el mateix període de 2018, en tant que la despesa total va ascendir a 8.317 milions d’euros, un 4,4% addicional.

La destinació de nou de cada deu d’aquests viatges va ser el territori nacional, una xifra un 2,1% superior al període gener-març de l’any passat, mentre que les sortides a l’estranger es van incrementar un 9,7%, segons les dades difoses aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La despesa mitja diària es va situar en 53 euros en els viatges amb destinació interna i en 107 euros per als viatges a l’estranger.

Gairebé la meitat dels trajectes que van emprendre els espanyols es van deure a vacances, oci i esbarjo, en tant que van descendir un 4,5% els viatges de negocis dels espanyols en el primer trimestre.

Quant als viatges a l’estranger, el motiu majoritari va ser l’oci (51,1%), encara que els desplaçaments per negocis (14,8%) es van incrementar un 15,2% (gairebé 600.000 viatges) en comparació amb els primers tres mesos de 2018.

Respecte al mitjà de transport, tres de cada quatre viatges dels espanyols en aquest període es va efectuar en vehicle propi, un 2,1% més.

L’ocupació del transport aeri (el 11,6% del total dels viatges) va augmentar un 9,7%; l’autobús, un 2,4%; i l’ús del tren va baixar un 1,1%.

Per als viatges pel territori nacional, el 80% dels espanyols van triar el seu vehicle com a mitjà per a desplaçar-se (1,9% més), mentre que 2,41 milions de viatges es van efectuar amb tren (1,1% menys); 2,37 milions, amb autobús (3,2% més) i una mica més de 2 milions, amb avió (5,7% més).

Les principals comunitats autònomes de destinació dels viatges dels residents en el primer trimestre de 2019 van ser Andalusia (17,1% del total), Catalunya (13,1%) i Comunitat Valenciana i Castella i Lleó (totes dues amb el 8,9%).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Menorca ultima un pla per disposar de vols amb 12 països

El comitè de rutes de l'aeroport estudia obrir connexions amb 22 aeroports

El Govern invertirà aquesta legislatura 15 milions als dos ports de Ciutadella

La Conselleria ja ha encarregat un estudi per definir les necessitats de futur del dic de Son Blanc

Experts assenyalen que encara hi queda molta feina a fer per explorar les causes de l’infart

El doctor Jaume Marrugat demana a les administracions més inversió en investigació mèdica

Arrenca l’Escola de Salut Pública de Menorca amb xifra rècord de participants

S'imparteixen 26 cursos que incidiran en l'efecte de l'alimentació sobre la salut