societat

Balears rep fins a març un 15,7% més de turistes respecte a l’any passat

Quant al mitjà de transport, tres de cada quatre viatges dels espanyols en aquest període es va efectuar en vehicle propi


Balears ha rebut a 556.216 turistes nacionals en el primer trimestre, xifra que suposa un increment del 15,7% respecte al mateix període de l’any passat.

Balears és la sisena destinació on els viatgers nacionals realitzen una major despesa mig diària per persona, amb 57,51 euros, si bé la xifra suposa un descens d’aquesta despesa del 14,3% respecte al primer trimestre de 2018, segons l'”Enquesta de Turisme de Residents, Familitur“, difosa aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Els balears es mantenen entre els que menys viatgen, tant a l’estranger com a la resta d’Espanya, amb 482 viatges per cada 1.000 habitants, només per sobre de Múrcia (amb 428).

La despesa mitjana per persona dels Balears que han viatjat ha estat de 73 euros diaris, la més alta juntament amb Catalunya, amb la mateixa xifra.

Els espanyols van completar 41,8 milions de viatges en el primer trimestre de 2019, un 2,8% més que en el mateix període de 2018, en tant que la despesa total va ascendir a 8.317 milions d’euros, un 4,4% addicional.

La destinació de nou de cada deu d’aquests viatges va ser el territori nacional, una xifra un 2,1% superior al període gener-març de l’any passat, mentre que les sortides a l’estranger es van incrementar un 9,7%, segons les dades difoses aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La despesa mitja diària es va situar en 53 euros en els viatges amb destinació interna i en 107 euros per als viatges a l’estranger.

Gairebé la meitat dels trajectes que van emprendre els espanyols es van deure a vacances, oci i esbarjo, en tant que van descendir un 4,5% els viatges de negocis dels espanyols en el primer trimestre.

Quant als viatges a l’estranger, el motiu majoritari va ser l’oci (51,1%), encara que els desplaçaments per negocis (14,8%) es van incrementar un 15,2% (gairebé 600.000 viatges) en comparació amb els primers tres mesos de 2018.

Respecte al mitjà de transport, tres de cada quatre viatges dels espanyols en aquest període es va efectuar en vehicle propi, un 2,1% més.

L’ocupació del transport aeri (el 11,6% del total dels viatges) va augmentar un 9,7%; l’autobús, un 2,4%; i l’ús del tren va baixar un 1,1%.

Per als viatges pel territori nacional, el 80% dels espanyols van triar el seu vehicle com a mitjà per a desplaçar-se (1,9% més), mentre que 2,41 milions de viatges es van efectuar amb tren (1,1% menys); 2,37 milions, amb autobús (3,2% més) i una mica més de 2 milions, amb avió (5,7% més).

Les principals comunitats autònomes de destinació dels viatges dels residents en el primer trimestre de 2019 van ser Andalusia (17,1% del total), Catalunya (13,1%) i Comunitat Valenciana i Castella i Lleó (totes dues amb el 8,9%).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Protesta a Cort pel desnonament de la família Szczesniak

A més de demanar la dimissió de Neus Truyol per la seva gestió han criticat l'actuació policial duita a terme

El GOB reclama la retirada dels sis quiosquets municipals de la Platja d’Alcúdia

L'Ajuntament ha rebut una nova concessió de part de la Demarcació de Costes d'acord amb un projecte de remodelació i...

La CAEB demana dos anys de moratòria per substituir els tendals de les terrasses de Palma

Des de l'Ajuntament de Palma s'afirma que els restauradors han tengut prou temps per adaptar-se a la norma i que...

Inca retirarà tots els contenidors de la zona rústica per evitar el ‘turisme de fems’

La mesura es farà efectiva en un termini màxim de dos mesos i té com a objectiu principal erradicar el...