societat

Balears segueix a la cua de la vacunació, tot i que gairebé la meitat de la població diana ja té una dosi

Ahir es varen injectar més de 13.800 dosis i ja hi ha més de 284.000 persones amb la pauta completa. És prop del 29% de la població diana


Gairebé 490.000 persones ja tenen almanco una dosi injectada a les Illes Balears. Aquesta xifra suposa que sigui pràcticament la meitat de la població que s’ha de vacunar. En un sol dia, ahir es varen injectar 13.800 dosis. Per això, la previsió és que avui es passi del mig milió de balears amb una dosi injectada. Les persones que ara estan immunitzades són 284.000. Això representa prop del 30 per cent de la població diana.

Salut estudia ara com es farà la vacunació dels menors d’entre 12 i 16 anys, després que la Comissió de Salut Pública acordàs ahir incloure’ls dins l’estratègia. El pla inicial és fer-ho en els centres escolars, tot i que encara està per concretar. El Govern també està pendent de com serà el procés per a la població d’entre 16 i 30 anys. En aquesta franja d’edat  a les Illes hi ha més de 200 mil persones. Mentrestant, avui han començat a rebre la segona dosi d’AstraZeneca les persones d’entre 60 i 69 anys. En total, són més de 86.400 persones. Salut assegura que hi haurà dosis a bastament tant per aquest grup com per als menors de 60 anys que formen part de col·lectius especials, i que també reben ara la segona dosi d’AstraZeneca juntament amb Pfizer.

Tres camions com a punts de vacunació massiva

Tres camions se sumen a la vacunació massiva de les Illes. A partir del 23 de juny, serviran com a punts de vaccinació i estaran situats a Santa Ponça, Maó i Sant Antoni de Portmany. Es preveu que es puguin vacunar 20.000 persones per camió cada setmana o més depenent de l’arribada de les dosis. Els interessats podran demanar hora a través del portal Bitcita, segons els grups d’edat que s’estiguin inoculant en aquell moment. Aquests punts serviran per descongestionar els centres de salut. Els vehicles i el personal han estat cedits pel fabricant SEAT. Altres empreses del sector turístic han proporcionat trasllats cap a les Illes i estades d’hotel.

Vacunació en segones residències

El Ministeri de Sanitat i les Comunitats Autònomes tornen a reunir-se avui horabaixa al Consell Interterritorial de Salut. Avui es debatrà sobre la vacunació fora del lloc de residència en període de vacances. Un assumpte que també hauran d’acordar, perquè que implica una redistribució de les dosis assignades a cada autonomia en funció de la seva població flotant a l’estiu. També hi ha previst que es parli sobre la retirada de la mascareta en espais exteriors. Precisament avui, Pedro Sánchez ha anunciat que “aviat” s’eliminarà l’ús obligatori de les mascaretes al carrer.

Les darreres dades de Salut

Continua l’estancament en l’afectació de la Covid a les Illes, tot i que s’ha registrat una suau pujada de casos. Avui se n’han notificat 44 casos més i unes altres 42 persones curades en les darreres hores. No puja la xifra total de defuncions, i per tant, els casos actius, tot i que avui sumen dos casos més, es mantenen estables, amb 457 persones que passen avui la malaltia arreu de l’arxipèlag. La taxa de positivitat se situa a l’1,3%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica