societat

Balears suma 1.894 casos de coronavirus, 11 més que ahir dijous, cinc morts i 1.245 curats

El nombre de casos actius segueix davallant i se situa avui en 456 casos, 20 menys que els que constaven el dia anterior

EFE/Salas més info Tota la informació sobre el coronavirus

Balears suma aquest divendres un total de 1.894 casos de coronavirus (COVID-19) confirmats per PCR, la qual cosa suposa 11 casos més dels que es comptabilitzaven aquest dijous i un augment del 0,6%, superior al del dia anterior.

En les últimes hores, el Ministeri ha comptabilitzat a Balears cinc morts amb coronavirus, la qual cosa fa que la xifra total des que va començar la pandèmia sigui de 193 morts a la nostra comunitat.

D’altra banda, 26 pacients han rebut l’alta i la xifra de curats és de 1.245 persones a Balears. D’aquesta manera, el nombre de casos actius se situa en 456 casos, 20 menys que els que constaven el dia anterior.

Segons les dades del Ministeri, al llarg de la pandèmia 1.090 persones han requerit hospitalització a Balears. Són vuit més que els que es comptaven el dijous, si bé la xifra d’ingressats a l’UCI s’ha mantingut invariable, amb 167 persones.

A les Illes Balears hi ha 456 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 20 menys que ahir.

En total, s’han duit a terme 42.004 proves de laboratori (37.180 PCR i 4.824 tests d’anticossos).

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 241 persones hospitalitzades, 42 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 351, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 7 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 1 persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 27 les persones hospitalitzades (7 a l’UCI). Altres 10 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 328 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.883 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 102 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 204 estan en vigilància activa.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, respecte del darrer informe s’han detectat sis nous casos positius entre treballadors d’una mateixa residencia (Domusvi Palma) i cap nou positiu entre els usuaris. Ara mateix, hi ha 154 usuaris amb contagi actiu per coronavirus, d’altres 99 han superat la infecció i 81 han mort. Pel que fa als professionals, ara mateix hi ha 71 positius actius i d’altres 78 que ja s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no hi ha canvis respecte dels darrers dies: ja han superat la malaltia 17 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats.

 

 

CASOS DE COVID-19 A ESPANYA:

Les morts per coronavirus a Espanya han registrat un lleu augment des d’ahir, i es comptabilitzen 281 morts en les últimes 24 hores, 13 més que el dijous, la qual cosa eleva a 24.824 els morts per Covid-19.

Segons les últimes dades facilitades pel Ministeri de Sanitat, al país s’han notificat un total de 215.216 casos confirmats de coronavirus per PCR, 1.781 positius més en un dia.

A més, s’han curat fins al moment un total de 114.678 persones, 2.628 més en les últimes 24 hores.

 


 més info Les dades i els gràfics de l’evolució de la covid-19

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La restauració de Santa Eulària no podrà utilitzar l’espai cedit en zona blava a partir del 2 de novembre

Palma i Manacor han estat els primes punts de Balears on s'ha retirat la mesura, ja aquest octubre

Un centenar d’illencs iniciaren tractament per addicció al joc el 2020

Els homes tendeixen a iniciar-se en el joc en edats més primerenques que les dones

La supressió del pas a nivell de Sa Farinera a Marratxí més a prop de ser realitat

S'està construint una galeria subterrània perquè els vianants no hagin de travessar les vies del tren

Palma sembrarà entre 20 i 30 arbres cada setmana

Començarà per les zones que més arbrat han perdut