societat

Balears supera els 8 mil casos actius de Covid-19

És el rècord històric des que va començar la pandèmia i la taxa de positivitat continua per damunt del 10%


Balears registra aquest 2 de gener de 2021 un rècord històric pel que fa al nombre de casos actius de Covid-19, 453 casos i 8.038 en total. En les últimes 48 hores s’han registrat 994 nous casos, 36.597 en total i 535 ja han superat la malaltia (28.082 des que va començar la pandèmia). A més, es notifiquen 6 morts, 476 en total. La taxa de positivitat continua per damunt del 10%.

I pel que fa a les hospitalitzacions, una mala notícia: hi ha manco casos a planta i més a l’UCI. A Menorca, hi ha un ingrés més a planta, però no hi ha canvis a l’UCI. A les Pitiüses, són 5 més els casos a planta i tampoc no hi ha variacions a les UCIs. Mentre que Mallorca és l’illa on més s’agreuja la situació: baixen els pacients a planta (són 7 manco), però s’incrementen a cures intensives: n’hi ha 5 més que el passat 31 de desembre.

D’altra banda, Salut ha informat de dues defuncions a la residència DomusVI d’Alcúdia.

Balears comença el 2021, igual que el va acabar, amb un increment important de casos de coronativus. Aquesta setmana s’han sumat més de 3.700 nous casos, és, com veis, la xifra més elevada des del passat mes de març quan va esclatar la crisi sanitària. L’evolució del darrer mes de desembre ha estat dramàtica.

PERQUÈ HI HA MÉS POSITIUS? 

L’increment de  nous casos es deu a l’augment de les relacions socials de les últimes setmanes. Fins abans de les festes, cada positiu comunicava una mitjana d’1,6 contactes estrets. En els darrers dies, aquesta xifra s’acosta als 2 contactes estrets de mitjana. Això es deu a l’efecte dels dinars i sopars de Nadal. Tots els comensals d’aquestes trobades compleixen els paràmetres per ser contacte estret: estar més de 15 minuts sense mascareta en un espai tancat.

Tot i que la mitjana és d’uns 2 contactes estrets, els rastrejadors han trobat casos en què han hagut d’aïllar fins a 20 o 30 persones. Per exemple, quan han trobat un positiu a un equip de futbol base que hagi disputat un partit, no només han aïllat tot l’equip de la persona contagiada (jugadors, suplents i el cos tècnic), sinó també tot l’equip rival. O, també és un cas real el d’una perruquera que va donar positiu i, a causa d’això, varen haver d’aïllar la clientela dels dos dies anteriors.

Per això, els professionals de la Central Covid demanen, un pic més, responsabilitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern llança una campanya destinada a prevenir l’explotació sexual d’adolescents

La campanya dirigida per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’IBDONA s'adreça a adolescents amb el lema “Per a...

La torrentada a Ferreries provoca pèrdues de desenes d’hectàrees de terra fèrtil i de sembrat

Les finques afectades demanen una neteja més regular dels torrents per minimitzar els impactes d'aquest fenomen

Cort premia 14 usuaris del transport públic per la seva fidelitat

El guanyador absolut ha utilitzat el servei de l'EMT un total de 2.772 vegades en tan sols un any

El Consell de Mallorca promou 57 accions perquè el català sigui a tots els àmbits de la societat

Les propostes s'inclouen a Molt a favor, un llibre escrit per set lingüistes compromesos amb la llengua catalana