X

Balears té un dels mercats immobiliaris “més complicats” de tot Espanya, segons Pisos.com

El portal immobiliari preveu que els preus continuïn encarint-se a mitjà i a curt termini. "Les poblacions amb el preu del metre quadrat més car d'Espanya es troben a les Illes Balears", apunta el seu responsable d'estudis

17/06/2024

Balears té un dels mercats immobiliaris “més complicats” de tot Espanya, segons Pisos.com

La tendència a l’alça del preu de l’habitatge aquí a les Illes no sembla que hagi de canviar. És la previsió del portal immobiliari pisos.com. Amb zones altament tensionades, apunten els seus experts, les Balears tenen un dels mercats immobiliaris més complicats que hi ha dins Espanya. Així ho confirma el seu responsable d’Estudis, Ferran Font, que assegura que les localitats amb el preu per metre quadrat més car són a les Illes Balears. “A Formentera, per exemple, el preu per metre quadrat està al voltant dels 10.000 euros, la qual cosa és una bogeria”, ha dit Font durant la presentació del seu darrer informe en què s’han comparat les necessitats residencials de les diferents generacions.

D’aquesta manera, la generació d’entre els 18 i els 27 anys és la que més difícil ho té per accedir a un habitatge. De fet, el 67% dels joves d’aquesta franja d’edat viu encara amb els seus pares. I a l’hora de plantejar-se anar a viure pel seu compte, la majoria opta pel lloguer. Per a molts d’ells, de fet, és l’única opció viable.

La comparativa feta entre les diferents generacions, mostra com a mesura que ens feim grans, la compra és més habitual. I, així com per als joves el preu és el principal condicionant, a una edat més avançada ja es poden començar a tenir altres prioritats, com pot ser la ubicació.

En el que coincideixen uns i altres, però, és en el pessimisme envers els preus i el seu encariment. En aquest sentit, avui mateix també s’han conegut els resultats del darrer informe de Fotocasa. Unes dades que situen les Illes Balears com la comunitat autònoma amb els lloguers més cars de tot Espanya. En un any, s’han encarit fins a un 13%.

17/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT