economia

Les Balears, la tercera Comunitat on més part del salari es destina al lloguer

Un estudi d'Infojobs i Fotocasa indica que els illencs destinen un 41,7% del sou a pagar l'arrendament

Font: Infojobs


Els balears són els tercers de tot l’Estat que més part del seu salari han de destinar al pagament del lloguer. Així ho estableix un estudi que contrasta les dades de les plataformes ‘Infojobs’ i ‘Fotocasa’. Concretament, els illencs, han de destinar un 41,7% del sou a pagar l’arrendament del seu habitatge. En comparació amb la mitjana estatal que és del 33,9%.

Aquest estudi es basa en dades del passat mes de desembre. Aleshores, el preu mitjà d’arrendament fregava els 10 euros per metre quadrat. Si tenim en compte que el salari mitjà de l’any passat a les Illes era de poc més de 22.600 euros anuals bruts, un habitant de les Balears, ha de destinar el 41,7% de la nòmina a pagar el lloguer d’un pis de 80 metres quadrats. Si ens fixem, però, en l’habitatge de compra, els illencs necessiten 9 anys de sou brut anual per pagar un pis, que de mitjana costa 202.000 euros. Una proporció que ens situa al mateix nivell de comunitats com Madrid, Catalunya o el País Basc. Els balears, de fet, han de destinar el doble que a altres autonomies, com la Rioja, Múrcia o Extremadura que destinen un 18,2% del sou per pagar el lloguer i on poden sufragar un habitatge amb 4 anys de salari.


Torna a escoltar aquí la notícia a IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa aposta per les reunions amb turoperadors a Fitur

A Madrid només es presentarà l'illa com a 'Destinació Esportiva' i es reforçaran les reunions amb majoristes i mitjans especialitzats

Davalla un 9,4% la compravenda d’habitatges a les Balears

El novembre també davallen les operacions en el conjunt d'Espanya

Les empreses que exporten formatge de Maó als Estats Units perden marge de negoci pels aranzels de Trump

El termini per a presentar al·legacions va acabar dia 13 de gener