X

Balears torna a encapçalar el creixement de persones que sol·liciten que se’ls prohibeixi jugar en línia

Durant el 2021 es varen autocensurar 1.480 persones, un 25% més que el 2020

29/10/2022

Balears torna a encapçalar el creixement de persones que sol·liciten que se’ls prohibeixi jugar en línia

8

L’Observatori del Joc Online (OJO) de les Illes Balears ha fet públic aquest dissabte, 29 d’octubre, amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d’Atzar, la seva Memòria Anual 2021-2022, una compilació de les dades, notícies i estudis més rellevants del joc en línia i altres pràctiques que generen comportaments addictius a internet.

El document recull, entre altres dades, que les Illes Balears han tornat a ser el 2021, per segon any consecutiu, la comunitat autònoma on més ha crescut la xifra de persones que han sol·licitat que se li prohibeixi jugar en línia, passant de 1.179 a 1.480 en només un any, fet que implica una pujada d’un 25,53%.

La Memòria recull també les dades de l’estudi «Impacte de la tecnologia a l’adolescència. Relacions, riscos i oportunitats», d’UNICEF, fent èmfasi en les conductes de risc, usos problemàtics i/o possiblement addictius. Aquest treball exposa que prop de 1.500 estudiants de les Illes Balears han començat a apostar o jugar diners en línia, fet que multiplica el risc de desenvolupar a mitjà termini una ludopatia. Així mateix, l’investigació alerta que el caràcter social del joc i la convicció de que “és probable guanyar diners jugant en línia”, són les dues principals creences a desmuntar.

Pel que fa als videojocs, l’estudi d’UNICEF indica que de mitjana, els adolescents balears dediquen 7,1 hores per setmana als videojocs, encara que un 4,5% hi dedica més de 30 hores. A més, 1 de cada 5 destina cada mes una mica de diners als videojocs, el 4,5% més de 30 € al mes. Segons aquestes dades, el mòbil ja és, per davant de la consola, el principal dispositiu que els adolescents utilitzen per jugar a videojocs. Destaca el document que, per a un 17,3% dels adolescents balears, l’ús de videojocs suposaria un problema, i que un 2,6% addicional presentaria símptomes ja d’una possible addicció.

Un altre dels estudis de referència que es reflecteixen a la Memòria de l’Observatori del Joc Online és l’enquesta ESTUDES. En el cas de les Illes Balears aquest document ofereix informació relativa a la prevalença del consum de diferents substàncies, així com sobre les percepcions i les opinions de la població quant a les drogues i altres addiccions, com poden ser l’ús de videojocs, les apostes en línia o l’ús compulsiu d’internet. D’acord amb aquest treball, promogut per la Delegació del Govern, un 15,20% d’estudiants de secundària han jugat amb diners tant de manera presencial com per internet i, d’aquests, un 93,2% són menors d’edat. El percentatge d’homes que han jugat amb diners de manera presencial és de 17,7% i el de dones de 12,3%.

Poden trobar l’informe complet en aquest enllaç.

29/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT