SOCIETAT

Balears tramita ja la seva primera petició d’eutanàsia

Mentre alguns metges no saben com exercir la seva objecció, Salut garanteix el dret a morir dignament a la comunitat


Han passat ja sis mesos de l’aprovació de la llei al Congrés dels Diputats i 100 dies des que es pot demanar de forma oficial ajuda per a morir dignament a la nostra comunitat autònoma. Amb la creació de la Comissió de Garanties i Avaluació formada per quatre metges, quatre advocats, una infermera i una secretaria, la prestació d’aquest dret segons la Conselleria de Salut queda garantit.

El Col·legi de Metges de les Illes reconeix haver rebut algunes demandes dels seus associats per saber com objectar. La institució reconeix que la llei s’ha de complir però lamenta que no s’hagi desenvolupat un marc legal de l’objecció. Creuen que la comunicació al cap de servei no respecta la seva privadesa.

Segons afirma el Col·legi de Metges, almanco, una persona a les Illes Balears ja ha demanat que se l’ajudi a morir dignament i la prestació ja s’ha posat en marxa. Entre el metge responsable i el metge consultor resoldran la demanda que acabarà arribant a la Comissió de Garanties i Avaluació.

Tres mesos després de l’entrada en vigor de la llei, no hi ha dades oficials sobre professionals objectors ni sobre demandes d’aplicació de la prestació d’eutanàsia a les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |