societat

Balears, una de les comunitats que menys subvencions reb per a habitatge

8'9 milions en el primer trimestre d'aquest 2021, només per davant de Cantàbria, La Rioja, Ceuta i Melilla


El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha transferit a les Balears 8’9 milions per a subvencions a habitatge en el primer trimestre d’aquest 2021.

En total, per a tot l’Estat els milions d’euros transferits durant aquest trismestre són 354, recollits dins el Pla Estatal 2018-2021. Aquesta quantitat se suma als 328 milions transferits en 2018, als 325,1 milions de 2019 i als 446,6 milions de 2020, sumant un total de 1.454 milions en el període de durada del Pla d’Habitatge.

D’aquesta manera, Balears es situa a la coa de les comunitats que més ajudes reben en aquest sentit. Només Cantàbria (7,1 milions), La Rioja (6,3 milions) i Ceuta i Melilla, amb 372.000 cada una d’elles, han rebut menys que l’arxipèlag.

Per contra, Andalusia, amb 63,6 milions, és la que més reb, seguida de Catalunya (53,9 milions), Comunitat Valenciana (42,4 milions) i Madrid (41,4 milions).

Aquestes quantitats subvencionen ajudes al lloguer per a arrendataris amb menys recursos, amb especial atenció als joves, als majors de 65 anys, a les víctimes de violència de gènere, a persones sense llar i a aquelles que han estat objecte de desnonament del seu habitatge habitual, així com a arrendataris amb vulnerabilitat sobrevinguda a conseqüència de la covid-19.

Es dirigeix també a ajudar a les administracions públiques en l’adquisició d’habitatges per a augmentar el parc públic d’habitatge, així com a la promoció d’habitatges destinats al lloguer assequible o social durant un termini mínim de 25 anys.

Així mateix, es destina al foment de la rehabilitació d’habitatges tant en termes de sostenibilitat i millora d’eficiència energètica com a la millora de l’estat de conservació i de l’accessibilitat, així com a la regeneració i renovació urbana rural.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Coiba dedica el seu premi anual a les infermeres de Balears pel seu “incansable treball” contra la covid

Les infermeres reconeixen que, tot i l'afectació de la pandèmia, la crisi sanitària ha servit per visibilitzar la seva tasca...

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023

Menorca va ser el primer territori d’Espanya, juntament amb València, on es va prohibir la caça de la tórtora

Dotze projectes arquitectònics opten a fer la nova seu de Caixa Colonya, a Can Morató

Dimecres que ve es farà públic el nom del guanyador del concurs, que esperen poder començar aviat.