economia

Les Balears va rebre fins al març més de mig milió de turistes nacionals

La mitjana de pernoctació a les illes ha estat de 3,7 dies

Turistes al port de Ciutadella a una imatge d'arxiu.


Els espanyols van realitzar 528.185 viatges a Balears entre gener i març d’aquest any, amb una mitjana de pernoctació a les illes de 3,7 dies, segons dades de l’INE publicades aquest dimecres.

Les principals comunitats autònomes de destinació dels viatges dels residents a Espanya en el primer trimestre són Andalusia (amb el 16,6% del total), Catalunya (12,5%) i Castella i Lleó (10,0%). Balears va aconseguir l’1,3 %.

Si es relacionen els viatges interns dels residents amb la població de destinació, el fenomen viatger té més intensitat a Castella i Lleó (amb 1.635 viatges per cada 1.000 habitants), Aragó (1.508) i Castella-la Manxa (1.172), mentre que en el cas de Balears va ser de 506 viatges per cada 1.000 habitants.

Els ciutadans espanyols van completar 40,7 milions de viatges entre gener i març, un 3,7 % més que en el mateix període l’any anterior, i amb l’impuls de l’efecte Setmana Santa, que en 2018 es va celebrar entre març i abril i en 2017 en el segon trimestre.

La despesa total dels viatges en el primer trimestre va aconseguir 7.999 milions d’euros, un 11,7 % més en comparació dels tres primers mesos de l’any passat, segons l’enquesta Familitur que també ha difós aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En els viatges per Espanya, la despesa total va augmentar un 8,1 %, amb una despesa mitjana diari de 52 euros, i en els empresos a l’estranger la pujada va ser del 19,4 %, amb 107 euros de mitjana per dia.

De cada cent viatges dels espanyols en el primer trimestre, 91 van tenir com a destinació Espanya.

Els desplaçaments interns es van incrementar un 2,9 % fins a març, mentre que els viatges a l’estranger van créixer un 12,7 %.

El 42,7 % dels viatges dels residents a Espanya va tenir com a motiu l’oci, un 9,3 % més; el 40,5 %, visites a amics i familiars, amb un descens en taxa anual del 0,4 %, i el 10,3 % es va tractar de desplaçaments per negocis, un 2,6 % menys.

Per tipus de transport en els viatges interns, el vehicle privat va concentrar el 80,2 % dels viatges; el tren, el 6,5 % i un descens de l’11,8 %; l’autobús, el 6 % i un ascens del 8,4 %; i l’avió, el 5,3 % i un augment del 33,5 %.

Per la seva banda, en el 67,3 % dels viatges a l’estranger el transport usat va ser l’avió, la qual cosa va suposar un increment del 19,2 % pel que fa al primer trimestre de 2017.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Turisme actiu: Pugen els clients locals però això no compensa la caiguda dels estrangers

Tant els Illencs com els pocs turistes internacionals tenen més ganes d'activitats a l'aire lliure

La restricció de la mobilitat nocturna cau com un poal d’aigua freda als empresaris de la restauració

Asseguren que els nous horaris compliquen encara més mantenir els seus negocis

Els restauradors de ses Figueretes fan un balanç negatiu després de tres setmanes de restriccions a Vila

No saben com afrontaran l'hivern, hi ha treballadors que continuen en ERTO i la caiguda ha estat, en general, acusada

Els ajuntaments eivissencs aposten ara per regular els ‘beach clubs’

Josep Marí Ribas, batle de Sant Josep, adverteix que s'haurà d'anar amb compte a l'hora de fer-ne la redacció