SOCIETAT

Balears va registrar 80 casos de tuberculosi el passat 2021

Feia 20 anys que no hi havia tantes persones infectades a nivel mundial: 9,9 milions


L’OMS alerta que els confinaments per mor de la pandèmia de la covid han deixat sense detectar i donar accés a les cures necessàries a un gran nombre de casos de tuberculosi a tot el món. Només el passat any 2020, 9’9 milions de persones al món s’infectaren d’aquest bacteri. És el major repunt en 20 anys.

Tot i això, a Balears el darrer informe d’Epidemiologia del passat any 2021 apunta només a 80 casos. Al laboratori de Micobacteris del servei de Microbiologia de Son Espases reben una bona part de les mostres. Es remeten, la majoria des d’Atenció Primària, però també de l’hospital de Manacor i de Can Misses. Aquí es fa la identificació de la soca i l’antibiograma que determina la resistència del bacteri als antibiòtics.

Les unitats bàsiques de salut de Pere Garau, es Viver a Eivissa i Felanitx, són les que més casos detectaren l’any 2021, mentre que Artà, Serra Nord a Sóller i Alaior no tengueren cap cas. La tuberculosi és una malaltia silenciosa amb un període d’incubació i de contagi llarg i que no sempre presenta símptomes respiratoris. La detecció precoç és vital.

L’estratègia de l’OMS ‘Fi a la tuberculosi’ planteja reduir les morts per aquesta malaltia en un 90% i pretén posar fi a l’epidèmia de tuberculosi l’any 2030.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |