X

Balears vol liderar amb la nova llei turística un canvi de model responsable en matèria laboral i mediambiental

La futura llei suposarà una inversió de 55 milions d'euros procedents dels Fons Europeus

17/01/2022

Balears vol liderar amb la nova llei turística un canvi de model responsable en matèria laboral i mediambiental

La presidenta de Balears, Francina Armengol, la ministra d'Indústria Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela en l'acte de presentació del projecte turístic 'Balears és futur: el nou turisme que liderarà la postpandèmia' celebrat aquest dilluns en el Museu Reina Sofia de Madrid. EFE/ Emilio Naranjo

Balears planteja una reforma molt àmplia de la llei del turisme, a la qual vol rebatiar com la Llei per la circularitat i la sostenibilitat turística. El principal objectiu del Govern és que les Illes liderin el canvi cap un model responsable des del punt de vista laboral i mediambiental. L’Executiu ha presentat la nova llei en un acte a Madrid al Museu Reina Sofia, just un dia abans que comenci la fira de turisme FITUR.

“Per primera vegada una llei de model turístic pensa en totes les dimensions de l’activitat i genera solucions que no sols potencien el sector sinó que el converteixen en un motor de millora de la qualitat dels residents, de la qualitat de feina dels treballadors i de la qualitat de l’experiència de qui ens visita”, ha assegura la presidenta del Govern, Francina Armengol.

La futura llei exigirà a totes les empreses que tenguin un pla de circularitat. S’obligarà els hotels a instal·lar sistemes d’estalvi d’aigua i a substituir les calderes de fuel oil per altres de gas natural o elèctriques. També hauran de substituir el paper per informació mitjançant codis QR i es prohibiran els articles de gentilesa d’un sol ús.

També s’inclouen mesures per millorar les condicions dels treballadors. “Des de l’any 2023 els hotels de les nostres illes hauran de modernitzar les seves habitacions per a oferir llits elevables, que contribuiran a reduir radicalment els accidentis i patologies laborals de les cambreres de pisos”, ha explicat la presidenta. Una mesura que implica renovar 300.000 llits i de la qual es beneficiaran més de 20.000 cambreres de pisos. Les Kellys aplaudeixen la mesura ja que ha estat una reivindicació que havien traslladat a l’Executiu. Armengol ha indicat que aquesta implantació s’executarà de manera gradual començant pels establiments de major categoria.

La futura llei suposarà una inversió de 55 milions d’euros procedents dels Fons Europeus.

A l’acte de presentació del projecte de llei, que portava per títol ‘Balears és futur: el nou turisme que liderarà la postpandèmia’, han acudit, entre altres autoritats, la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, la ministra de Turisme, Reyes Maroto, i els secretaris generals d’UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sord.

17/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT