política

La plaça del Banc de l’Oli de Palma serà per a vianants a partir de l’agost

El regidor José Hila ha assenyalat que l'indret del centre de Ciutat "és un espai que val la pena rescatar per a les persones i aconseguir una ciutat més sostenible i amb més protagonisme dels veïns"

La plaça del Banc de l'Oli en una imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE PALMA


La plaça del Banc de l’Oli de Palma es convertirà en una zona per als vianants a partir del proper 1 d’agost. Una intervenció que es duu a terme sobre la base del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i que servirà per “dignificar un espai emblemàtic i seguir avançant en la protecció del patrimoni de Palma”.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, qui ha afirmat que la plaça és actualment “una rotonda”. Així mateix, es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Àrea de Mobilitat amb la col·laboració de la Regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne.

Segons un comunicat, el regidor d’Urbanisme, José Hila, ha assenyalat que la plaça “és un espai que val la pena rescatar per a les persones i aconseguir una ciutat més sostenible i amb més protagonisme dels veïns”.

 

Reconversió

En concret, l’actuació dona resposta a dues mesures del PMUS: la número 2, on es marca la necessitat d’incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s’especifica que, a mesura que l’Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperar espai per als vianants.

Per a la reconversió de la plaça s’aplicarà el Pla d’Usos que regula els eixos cívics i les zones per als vianants de la Regidoria de Model de Ciutat, que es va aprovar de forma inicial al febrer de 2017.

Aquesta acció també inclourà el carrer Velázquez per a, segons Hila, “evitar temors i la proliferació a la zona de cafeteries i bars”. L’objectiu és cercar l’equilibri entre l’oci i el descans dels veïns i que incrementar l’espai per als ciutadans no impliqui augmentar el nombre d’establiments a la zona, han explicat des de Cort.

El Consistori també ha recordat que el nou pla el que fa és limitar la ubicació dels establiments públics. D’aquesta manera, només pot haver-hi tres en un radi de 50 metres al voltant d’un establiment.

La mesura implicarà que no es permetrà aparcar ni circular a la plaça. A més, no es podrà fer la circumval·lació per la glorieta i sí es podrà circular per un dels laterals -el que enllaça el carrer de Can Vatlori amb el carrer del Sant Esperit- i s’instal·laran jardineres per impedir que els vehicles entrin a la plaça. L’actuació suposarà la pèrdua de set aparcaments de cotxes i aproximadament uns 30 de motocicletes.

Per disminuir l’impacte, s’oferiran abonaments econòmics en l’aparcament de Roselló, que depèn de la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (SMAP), per als residents en l’Acire de Banc de l’Oli. A més, el projecte dels carrers Tous i Ferrer i Velázquez suposarà incrementar el nombre d’estacionaments destinats a motocicletes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Joan Riutort, nou batle de Santa Eugènia

El cap de llista de l'agrupació electoral FSE substitueix el socialista Pep Lluís Urraca al capdavant del consistori taujà

Francina Armengol: “Aviat hi haurà oci nocturn en condicions de seguretat”

Els organitzadors de grans esdeveniments hauran de realitzar una avaluació de risc prèvia

Marga Prohens presenta 3588 avals per optar a la presidència del PP

La candidata popular ha presentat els suports recaptats a les 11h del matí

Prohens recull a Campos els avals per a la seva candidatura

Qui encara és precandidata del PP acusa Armengol de no afavorir la salut ni l'economia. També critica la llei antifrau...