SOCIETAT

Barbacid: “L’Estat ha de fer un esforç per donar suport a la investigació biomèdica i l’atenció sanitària”

L'investigador i bioquímic Mariano Barbacid assegura que el finançament de la investigació no s'ha recuperat des de la crisi de 2008


El bioquímic i investigador Mariano Barbacid reclama al Govern Central “un esforç per potenciar” la investigació biomèdica i l’atenció sanitària. Barbacid assegura que el finançament de la investigació no s’ha recuperat des de la crisi de 2008 sinó que va a pitjor. També demana més ajudes per recuperar els investigadors espanyols que han partit a fora.
El bioquímic i investigador Mariano Barbacid ha fet aquestes declaracions després de la visita a l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, l’IdISBa a l’ Hospital Universitari Son Espases. Barbacid és expert en genòmica i medicina de precisió per a determinats tumors i les seves línies de recerca són sobretot el càncer de pàncrees i de pulmó. A  l’Hospital Universitari Son Espases ha conegut de primera mà la tasca que hi fan 9 grups de recerca a l’àrea d’oncologia i hematologia.

Barbacid ha vengut a Mallorca convidat pel 50 aniversari de la Fundació Científica de la Associació Espanyola Contra el Càncer. Ha fet una conferència a la Fundació Sa Nostra amb el títol “La medicina de precisió i els tumors agnòstics: un nou paradigma a oncologia.”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |