X

Biel Barceló defensa l’actuació de l’Agència de Turisme de Balears en el ‘cas Contractes’

La Fiscalia sospita que es fraccionaren contractes per afavorir Jaume Garau

19/10/2017

Biel Barceló defensa l’actuació de l’Agència de Turisme de Balears en el ‘cas Contractes’

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha defensat que la contractació a l’Agència de Turisme de Balears (ATB) es va fer “com toca”, seguint els informes tècnics i comptant, fins i tot, amb una auditoria externa que confirmà que tot el procediment estava en ordre.

Biel Barceló ha fet aquestes declaracions després de fer-se pública la querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció contra, entre d’altres, Pere Muñoz, director de l’Agència de Turisme Balear, i on l’assenyalen com el responsable del suposat fraccionament d’un contracte de 80.000 euros. Segons l’escrit de la fiscalia, que ja ha estat admés a tràmit pel jutjat d’instrucció número 9 de Palma, es va fer per afavorir “de manera arbitrària” Jaume Garau, excap de campanya de MÉS a les darreres eleccions autonòmiques. Els fiscals Ana Lamas i Joan Carrau, que signen la querella, assenyalen que Pere Muñoz mantenia una “relació personal, professional i de partit” amb Jaume Garau.

La fiscalia anticorrupció sosté que es contractaren dues empreses diferents per fer una feina que “tenia un únic objecte i constituïa una unitat operativa i funcional”. La feina en qüestió era l’elaboració d’un Barometre per conèixer la satisfacció dels turistes. Una de les empreses de Jaume Garau, Regio Plus Consulting, es va encarregar d’analitzar les dades de l’estudi que va recollir l’altra empresa que va participar en el projecte. Per aquesta feina, la societat de Garau va facturar 21.562 €.  L’altra part del projecte la va desenvolupar l’empresa MTR (More Than Research). Segons la querella de la fiscalia, aquesta empresa va ser convidada, “a instància de Jaume Garau”, a participar en un procediment “negociat sense publicitat”. More Than Research i l’Agència de Turisme Balear signaren un contracte per valor de 58.000 € (sense IVA) per realitzar aquestes feines.

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha dit que només un dels contractes als que fa referència la querella de la fiscalia va ser per l’empresa del seu cap de campanya.

A més de Muñoz i Garau, la querella de la fiscalia es dirigeix contra l’exconsellera de Cultura Ruth Mateu i dos alts càrrecs de la seva conselleria, Jaume Gomila i Josep Ramon Cerdà. Tots tres ja han estat cessats del càrrec. La fiscalia investiga prevaricació i tràfic d’influències, i deixa la porta oberta a noves imputacions.

Pere Muñoz va posar el seu càrrec a disposició del partit fa dues setmanes i, dies després, Biel Barceló acceptava la seva dimissió, tot i que continuarà com a director de l’Agència de Turisme Balear fins novembre.

19/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris