societat

Llum verda per a l’expulsió i detenció dels okupes

Els jutges creuen que l'ordre aportarà seguretat jurídica

Llum+verda+per+a+l%27expulsi%C3%B3+i+detenci%C3%B3+dels+okupes

El Ministeri Fiscal dicta la instrucció “davant del greu problema social i jurídic” que suposa l’ocupació il·legal d’immobles.Un problema que creix, apunta. I vol garantir el dret a la inviolabilitat del domicili dels ciutadans i que els immobles siguin habitats pels seus titulars legítims. Per agilitar els desnonaments i unificar els criteris en l’actuació policial, ha fet arribar l’ordre als diferents cossos policials.

Quan hi hagi indicis d’il·legalitat, els cossos i forces de seguretat de l’Estat intervendran immediatament sense sol·licitar una ordre judicial. Desallotjaran, per tant, l’habitatge i fins i tot detindran els seus ocupants si fos necessari.

Bartomeu Barceló, fiscal superior de les Balears, assegura que els cossos de seguretat li havien plantejat molts dubtes a l’hora d’actuar en els casos d’ocupació d’habitatges. Segons l’ordre, quan hi hagi indicis de delicte els agents han de desallotjar els habitatges i, si és necessari, detenir els ocupants.

Només quan hi hagi dubtes sobre la naturalesa delictiva de l’ocupació, se’n demanaran mesures judicials. En els casos en què els ocupants estiguin en risc d’exclusió social s’informarà els serveis socials perquè no quedin desemparats.

Els jutges també han fet feina, de forma paral·lela, per agilitar les intervencions en habitatges ocupats. Els magistrats diuen que s’ha de recórrer a les instàncies judicials als casos que siguin confusos però recorden que en habitatges de primera i segona residència els agents poden actuar directament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Consubal demana al Govern que s’informi sobre la situació del bacteri Listeria

Consideren necessari que la Conselleria de Salut informi els ciutadans de quins són els símptomes i com actuar

Reyes Maroto assisteix al funeral de l’empresari Guillem Horrach

La parròquia de la Santa Creu ha quedat plena per dir el darrer adéu a Horrach

El propietari ja ha retirat l’embarcació encallada a Sa Calobra

L'embarcació ha quedat damunt l'arena, que en aquell moment era plena de banyistes, i mig enfonsada per l'aigua

La dona ferida durant les festes de Sant Climent continua ingressada

El cavall també va ferir un home de 39 anys que ja ha rebut l'alta mèdica