societat

Llum verda per a l’expulsió i detenció dels okupes

Els jutges creuen que l'ordre aportarà seguretat jurídica

Llum+verda+per+a+l%27expulsi%C3%B3+i+detenci%C3%B3+dels+okupes

El Ministeri Fiscal dicta la instrucció “davant del greu problema social i jurídic” que suposa l’ocupació il·legal d’immobles.Un problema que creix, apunta. I vol garantir el dret a la inviolabilitat del domicili dels ciutadans i que els immobles siguin habitats pels seus titulars legítims. Per agilitar els desnonaments i unificar els criteris en l’actuació policial, ha fet arribar l’ordre als diferents cossos policials.

Quan hi hagi indicis d’il·legalitat, els cossos i forces de seguretat de l’Estat intervendran immediatament sense sol·licitar una ordre judicial. Desallotjaran, per tant, l’habitatge i fins i tot detindran els seus ocupants si fos necessari.

Bartomeu Barceló, fiscal superior de les Balears, assegura que els cossos de seguretat li havien plantejat molts dubtes a l’hora d’actuar en els casos d’ocupació d’habitatges. Segons l’ordre, quan hi hagi indicis de delicte els agents han de desallotjar els habitatges i, si és necessari, detenir els ocupants.

Només quan hi hagi dubtes sobre la naturalesa delictiva de l’ocupació, se’n demanaran mesures judicials. En els casos en què els ocupants estiguin en risc d’exclusió social s’informarà els serveis socials perquè no quedin desemparats.

Els jutges també han fet feina, de forma paral·lela, per agilitar les intervencions en habitatges ocupats. Els magistrats diuen que s’ha de recórrer a les instàncies judicials als casos que siguin confusos però recorden que en habitatges de primera i segona residència els agents poden actuar directament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els joves aprenen a crear cooperatives

El programa de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes ha estat diferent enguany per mor de la COVID-19

Les guarderies d’animals també pateixen les conseqüències de la COVID-19

L'any passat, per aquestes dates i sobretot durant els caps de setmana, devers 30 animals ocupaven les instal·lacions

Estrès, insomni o por de perdre la feina: cicatrius que la pandèmia deixa entre els treballadors

Segons una enquesta de la UAB i CCOO sobre les condicions de treball durant l'estat d'alarma, el 70% dels més...

Nova York, destinació predilecta a l’estiu, enguany inexistent

Les agències de viatges ja treballen, però a un ritme molt més lent del que sol ser habitual. La gent té ganes de fer escapades, però ja no reserven amb...