societat

Llum verda per a l’expulsió i detenció dels okupes

Els jutges creuen que l'ordre aportarà seguretat jurídica

Llum+verda+per+a+l%27expulsi%C3%B3+i+detenci%C3%B3+dels+okupes

El Ministeri Fiscal dicta la instrucció “davant del greu problema social i jurídic” que suposa l’ocupació il·legal d’immobles.Un problema que creix, apunta. I vol garantir el dret a la inviolabilitat del domicili dels ciutadans i que els immobles siguin habitats pels seus titulars legítims. Per agilitar els desnonaments i unificar els criteris en l’actuació policial, ha fet arribar l’ordre als diferents cossos policials.

Quan hi hagi indicis d’il·legalitat, els cossos i forces de seguretat de l’Estat intervendran immediatament sense sol·licitar una ordre judicial. Desallotjaran, per tant, l’habitatge i fins i tot detindran els seus ocupants si fos necessari.

Bartomeu Barceló, fiscal superior de les Balears, assegura que els cossos de seguretat li havien plantejat molts dubtes a l’hora d’actuar en els casos d’ocupació d’habitatges. Segons l’ordre, quan hi hagi indicis de delicte els agents han de desallotjar els habitatges i, si és necessari, detenir els ocupants.

Només quan hi hagi dubtes sobre la naturalesa delictiva de l’ocupació, se’n demanaran mesures judicials. En els casos en què els ocupants estiguin en risc d’exclusió social s’informarà els serveis socials perquè no quedin desemparats.

Els jutges també han fet feina, de forma paral·lela, per agilitar les intervencions en habitatges ocupats. Els magistrats diuen que s’ha de recórrer a les instàncies judicials als casos que siguin confusos però recorden que en habitatges de primera i segona residència els agents poden actuar directament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Ciutadella només té garantits el 25% dels policies per al Caragol des Born i els Jocs des Pla

Els sindicats policials avisen la Delegació del Govern que està en risc la seguretat, però la batlessa confia amb la...

S’Homo des Be, després de caminar 14 hores descalç: “Estic beníssim”

La bandera de Sant Joan ja oneja a cal caixer casat, on la comitiva des be arribà poc abans de...

Augmenten a Eivissa les dones ateses pel programa de persones sense llar de Càritas

Les condicions en què viuen, en alguns casos com a okupes o a dins de vehicles, són extremes

Una alumna d’Alaior representarà les Balears davant el rei Felip

Els 20 guanyadors del concurs estatal "Què és un rei per a tu?" seran rebuts pel monarca en audiència a...