Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Barcelona havia quedat eliminada com a candidata en la primera ronda de la votació
La plaça Dam d'Amsterdam, en una imatge d'arxiu. / EFE
12Àmsterdam ha guanyat aquest dilluns la carrera per acollir la seu de l’Agència Europea de Medicaments (la seva sigla en anglès, EMA) després del Brexit, en la tercera i última ronda de la votació, segons ha confirmat el Consell Europeu a través de Twitter.
Barcelona havia quedat eliminada com a candidata en la primera ronda de la votació per triar la futura seu de la mateixa. La capital catalana havia rebut 13 punts, mentre que Milà n’havia obtingut 25, i Copenhaguen i Àmsterdam havien aconseguit 20 punts cadascuna en la primera ronda de votació. Barcelona havia quedat amb aquesta puntuació en 5è lloc, per darrere de les tres finalistes i de Bratislava, que ha obtingut 15 punts.
La decisió sobre el futur de l’EMA i de l’Autoritat Bancària Europea (ABE), que hauran d’abandonar Londres pel Brexit, recau als països de la Unió Europea (UE), els representants de la qual celebren aquest dilluns un Consell d’Assumptes Generals a Brussel·les en què voten primer la destinació de l’Agència del Medicament i després el de l’Autoritat Bancària.
En aquesta primera ronda de votació per a triar la ubicació de l’Agència Europea del Medicament, que ha començat a les 16.15 hores (15.15 GMT), els estats membres podien donar tres, dos i un punt a tres candidates segons el seu ordre de preferència, i només les tres amb major nombre de puntuació passen a la següent ronda.
Igual que Barcelona, s’han quedat en el camí Atenes, Bonn, Bratislava, Brussel·les, Bucarest, Hèlsinki, Lille, Porto, Sofia, Estocolm, Viena i Varsòvia, mentre que Zagreb, Dublín i Malta (que no va precisar en quina ciutat construiria la possible seu) han decidit retirar-se de la carrera.
L’Agència del Medicament, que Barcelona proposava allotjar a la Torre Glòries, s’encarrega de supervisar i autoritzar la comercialització de fàrmacs a la UE, té 890 empleats i rep a l’any la visita d’uns 35.000 experts de la indústria.
La candidata que es faci amb l’EMA no podrà optar a l’Autoritat Bancària si es va presentar per a ambdues.
Després, la Comissió Europea (CE) haurà de preparar sense tardança les propostes legislatives per als trasllats, que necessitaran el vistiplau final dels països i l’Eurocambra.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
Es confirma com un cas de violència masclista