X

Bartomeu Barceló 21 anys com a cap de la fiscalia a les Balears

Julio Cano ocuparà el càrrec del fins ara fiscal en cap més antic de l'Estat

08/06/2023

Bartomeu Barceló 21 anys com a cap de la fiscalia a les Balears

Álvaro García Ortiz ha decidit fer un canvi i ha apostat per Julio Cano com a nou fiscal en cap. D’aquesta manera, Bartomeu Barceló deixarà de ser el fiscal en cap més antic de l’Estat. Hores abans que es conegués aquesta decisió, Barceló explicava que s’havia postulat a la reelecció per mantenir l’actual situació, sense canvis que afectin els fiscals.

Bartomeu Barceló ha estat el cap de la Fiscalia de les Balears els darrers 21 anys. En el seu primer mandat va rebre un reconeixement a la seva trajectòria, en presència de l’exfiscal general Conde Pumpido. L’acte va reunir tots els alts càrrecs polítics d’aquell moment. Avui, poques hores abans que es conegués el nom del seu substitut, Barceló explicava per què s’havia postulat per ser reelegit. La seva intenció era mantenir la situació actual a la fiscalia, ja que, segons Barceló, s’han viscut “moments de molta tensió” dins els darrers anys.

Un dels moments de tensió dels quals parla Barceló es va viure durant la investigació del cas Cursach. En aquell moment, Barceló va sortir en defensa de Manuel Penalva i Miguel Ángel Subirán, el jutge i el fiscal que duien la instrucció. Barceló també va insistir en la independència de la Fiscalia, quan anticorrupció va investigar Iñaki Urdangarín. De moment, Barceló no revela els seus plans a curt termini, però assegura que deixa els deures ben fets.

08/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT