política

Bateries com a solució a talls en el subministrament elèctric de Menorca

El col·lectiu Directrius Estratègiques de Menorca proposen aquesta solució per fer front a una nova pana i impulsar les renovables


El col·lectiu Directrius Estratègiques de Menorca, les DEM, aposta per instal·lar bateries com a solució davant una futura pana elèctrica o per fer front a talls en el subministrament. Una mesura que està a hores d’ara sobre la taula de les administracions i que permetria garantir el servei de manera temporal en cas que torni a fallar el sistema elèctric insular, que a hores d’ara depèn exclusivament de la central tèrmica de Maó.

Aquestes bateries presenten avantatges importants per la transició cap a les renovables que pretén fer Menorca. D’una banda per la capacitar de fer front a la inestabilitat que implica la generació d’energia amb renovables. No hi ha sempre les mateixes condicions i amb les bateries es pot subministrar en hores en què no es produeix. D’altra banda, fer front a talls del subministrament.

L’objectiu fixat és aconseguir generar els 85% d’energia renovable l’any 2030. Això suposarà una inversió de més de 500 milions d’euros segons un estudi d’una empresa especialitzada. Una vegada assolida aquesta transició el cost de generar electricitat serà més econòmic que en l’actualitat, a més, lògicament, de ser plenament respectuós amb el medi ambient.

Actualment, la generació de cada megavat hora té un cost aproximat d’un 250 euros. Amb renovables i bateries, el cost seria inferior: 155 €/MWh.

La instal·lació d’aquestes bateries ja s’ha provat, de manera pionera, al un municipi de Murcia, Caravaca de la Cruz.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els batles menorquins del PP es neguen a posar els romanents a disposició del Govern central

Els primers edils d'Alaior i Es Migjorn Gran s'emparen en què els han aconseguit amb l'esforç dels seus veïns

Armengol defensa la monarquia

També ha dit que confia plenament en la justícia

Deià, el primer municipi d’Espanya que abandona la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

El ple municipal també ha aprovat incorporar el romanent de més de 2 milions d'euros al pressupost d'enguany

Foro Baleares denuncia càrrecs polítics per injúries al rei i a la Corona

Entre els denunciats es troba Antoni Noguera, coordinador de MÉS per Mallorca