política

Bateries com a solució a talls en el subministrament elèctric de Menorca

El col·lectiu Directrius Estratègiques de Menorca proposen aquesta solució per fer front a una nova pana i impulsar les renovables


El col·lectiu Directrius Estratègiques de Menorca, les DEM, aposta per instal·lar bateries com a solució davant una futura pana elèctrica o per fer front a talls en el subministrament. Una mesura que està a hores d’ara sobre la taula de les administracions i que permetria garantir el servei de manera temporal en cas que torni a fallar el sistema elèctric insular, que a hores d’ara depèn exclusivament de la central tèrmica de Maó.

Aquestes bateries presenten avantatges importants per la transició cap a les renovables que pretén fer Menorca. D’una banda per la capacitar de fer front a la inestabilitat que implica la generació d’energia amb renovables. No hi ha sempre les mateixes condicions i amb les bateries es pot subministrar en hores en què no es produeix. D’altra banda, fer front a talls del subministrament.

L’objectiu fixat és aconseguir generar els 85% d’energia renovable l’any 2030. Això suposarà una inversió de més de 500 milions d’euros segons un estudi d’una empresa especialitzada. Una vegada assolida aquesta transició el cost de generar electricitat serà més econòmic que en l’actualitat, a més, lògicament, de ser plenament respectuós amb el medi ambient.

Actualment, la generació de cada megavat hora té un cost aproximat d’un 250 euros. Amb renovables i bateries, el cost seria inferior: 155 €/MWh.

La instal·lació d’aquestes bateries ja s’ha provat, de manera pionera, al un municipi de Murcia, Caravaca de la Cruz.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Un 60% de catalans suspenen la gestió de la Generalitat

Dona una valoració de 4,65 punts sobre 10 a la gestió del Govern català

Bel Oliver continua com a Secretària d’Estat de Turisme

Va accedir al càrrec el juny del 2018, amb l'anterior Govern de Sánchez

L’executiu balear demanarà la declaració de zona greument afectada

Els ajuntaments de les Illes afectats valoren els danys que ha deixat al seu pas la borrasca

Els socialistes eivissencs voten demà l’executiva que liderarà Marí Ribas

Hi assistiran Francina Armengol i Santos Cerdán, secretari de Coordinació Territorial de la direcció estatal del PSOE