X

El batle de Capdepera: “La nostra col·laboració amb la Guàrdia Civil passa a ser exclusivament la mínima”

Rafel Fernàndez exigeix explicacions a Delegació de Govern i a la Guàrdia Civil sobre l'agressió al policia local divendres passat a Cala Rajada

06/04/2021

El batle de Capdepera: “La nostra col·laboració amb la Guàrdia Civil passa a ser exclusivament la mínima”

“Exigim un aclariment a la Delegació del Govern espanyol i a la Guàrdia Civil sobre aquests fets”. Amb aquestes declaracions, el batle de Capdepera, Rafel Fernàndez, ha reflectit el conflicte diplomàtic entre l’Ajuntament que presideix i la Delegació del govern espanyol a les Illes després de l’agressió de divendres passat a la Policia Local del municipi.

Mentrestant, el jutge ha decretat llibertat amb càrrecs els dos detinguts per l’agressió els quals han reconegut la seva participació en els fets.

En una conferència de premsa, juntament amb el batle Rafel Fernàndez, s’hi ha sumat l’equip de govern i la Policia Local de Capdepera: no entenen per què la Guàrdia Civil no va actuar de manera contundent i va detenir els agressors de manera immediata. Així mateix, també demanen per què l’Institut Armat va exigir a la Policia Local l’informe i els va usurpar les competències, segons la versió del subinspector, Joan Rodríguez: “M’exigeixen que el que he de fer és entregar-los l’informe. Jo els torn a dir que no és el procediment habitual i insisteixen“, relata el subinspector.

Com a resposta als periodistes, el batle ha dit que desconeix si els agressors tenen la protecció de la Guàrdia Civil, perquè en serien confidents: “Ens crea aquests dubtes sobre la manera de com ha actuat aquests dies la Guàrdia Civil”, explica Fernàndez.

De moment, i per tot això, el batle talla les relacions amb la Benemèrita: “La nostra col·laboració amb la Guàrdia Civil passa a ser la que està establerta per llei, exclusivament, la mínima”. Això fins a la convocatòria d’una junta de seguretat local on Delegació de Govern tractarà l’assumpte. La delegada del govern a les Illes, Aina Calvo, ha desestimat fer declaracions sobre aquests fets.

En llibertat amb mesures cautelars

Finalment, el jutge ha decidit posar en llibertat amb mesures cautelars els dos germans detinguts per l’agressió. Algunes de les mesures cautelars són la retirada del passaport, hauran de firmar cada 15 dies a dependències judicials i els hi imposen una ordre d’allunyament de l’hotel de Cala Rajada on es van produir els fets divendres passat.

L’advocat de l’Ajuntament de Capdepera, Jaume Campaner, no ha demanat presó preventiva per als acusats però si mesures cautelars: “Hem descartat sol·licitar presó preventiva perquè creguem que no ha de ser un càstig anticipat, temps hi haurà per jutjar aquestes persones. Però l’Ajuntament i els agents de la Policia Local si que temen que puguin abandonar l’illa per evitar el judici”

Davant del jutge també han declarat altres 11 persones en qualitat de testimonis.

Els dos acusats de l’agressió han mantingut un to conciliador, davant el jutge, i s’han mostrat penedits pel que va passar. Han dit que varen celebrar una festa amb els seus familiars, varen beure molt d’alcohol i la situació, asseguren, se’ls va anar de les mans. Això perquè, diuen, arrosseguen una sèrie de problemes amb la propietat de l’hotel de Cala Rajada que està davant del seu domicili.

06/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT