X

El batle de Capdepera, investigat per presumptes delictes contra l’ordenació del territori

Rafel Fernàndez haurà de declarar, junt amb alguns de regidors, el proper 27 de novembre

24/10/2017

El batle de Capdepera, investigat per presumptes delictes contra l’ordenació del territori

Rafel Fernàndez, batle de Capdepera.

Rafel Fernandez, batle de Capdepera i alguns regidors de l’equip de govern, hauran de declarar com a investigats el proper dia 27 de novembre  en un cas de presumptes irregularitats urbanístiques en mans del jutjat d’instrucció número 1 de Manacor.

Es tracta d’una sèrie de llicències atorgades per construir xalets en sòl rústic protegit que segons els informes de la causa a la que ha tengut accés IB3 Notícies, es varen atorgar de manera irregular. En alguns casos perquè la parcel.la no tenia els metres quadrats mínims que fixa la llei, i en d’altres perquè se concediren pròrrogues i altres decisions administratives contràries a la normativa, amb dilacions injustificades o informes jurídics ambigus, fets que els especialistes del servei de protecció de la natura de la guàrdia civil, el Seprona, qualifiquen de molt greus i de presumptes delictes contra l’ordenació del territori.

Algunes llicències o pròrrogues són anteriors a 2011, i d’altres es concediren l’any 2012, quan el socialista Rafel Fernández ja era batle, i haurien beneficiat diferents veïns del poble i promotors estrangers, entre d’ells una propietat de la parella de l’ex batle del PP Joan Ferrer.

De fet, en declaracions com a investigats, alguns funcionaris han admès que les pròrrogues i altres actuacions de la junta de govern municipal han estat com a mínim errònies. La Guàrdia civil ha interrogat en el marc d’aquesta investigació a l’arquitecte municipal i a l’assessor jurídic de la corporació, a més dels funcionaris, empresaris de la construcció i propietaris. A més, la causa compta amb detallats informes del Seprona, cartografia, fotocòpies de les llicències, fotografies i diferent documentació en la que se basen els agents per qualificar d’irregulars les actuacions municipals autoritzant diferents xalets en sòl rústic.

Després de 3 anys d’investigació policial i judicial, ara el batle Rafel Fernández i altres càrrecs com l’ex batle Bartomeu Alzina, i  els regidors Mateu Garau, Maria Pilar Gasull, Sebastia Sureda i José Andrés Gallego han estat citats com a investigats per la jutgessa Ana Salmerón per tal d’esclarir els fets i determinar l’abast d’aquestes presumptes irregularitats detectades per la Guàrdia Civil. Se’ls imputa un delicte contra l’ordenació del territori.

24/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris