media

Balears inicia el canvi de freqüències a la televisió digital terrestre aquest dimecres

Les comunitats tenen 6 mesos per adaptar les seves antenes col·lectives

Balears+inicia+el+canvi+de+freq%C3%BC%C3%A8ncies+a+la+televisi%C3%B3+digital+terrestre+aquest+dimecres

Comença el canvi de freqüències a la televisió digital terrestre. A les Balears, el procés s’inicia dimecres que ve. Les comunitats tenen 6 mesos per adaptar les seves antenes col·lectives. A partir de setembre podran sol·licitar ajuts públics per cobrir el cost de l’adaptació.

El responsable de la gestió de l’espectre radioelèctric vol deixar clar que el canvi de freqüències a la televisió digital terrestre no implicarà per als usuaris pèrdua de canals. 25.000 edificis de les illes hauran d’adaptar les seves antenes col·lectives a partir de dimecres que ve. Les comunitats tenen 6 mesos per fer els canvis. Acabat aquest termini, a finals de gener, els usuaris hauran de resintonitzar els canals amb el comandament a distància. Als edificis petits i als habitatges unifamiliars no s’han de fer modificacions. I els canvis tampoc no afecten l’illa de Menorca.
Pel que fa al cost de l’adaptació es calcula que a Mallorca, les comunitats hauran de pagar 260 euros i a Eivissa 365. A partir de setembre podran demanar els ajuts públics previstos per subvencionar aquesta despesa. La reordenació de l’espai radioelèctric es fa per alliberar espai i desenvolupar les xarxes 5G.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els montuïrers es bolquen a l’estrena de ‘Pep’

Ahir es va fer a Montuïri la preestrena davant tot el poble

La sèrie ‘PEP’ es preestrena al seu escenari, Montuïri

Hi han assistit els autors i actors de la sèrie, entre ells Toni Gomila, Miquel Gelabert i Llum Barrera

Només un 23% dels edificis de les Illes han adaptat les seves antenes a la nova freqüència TDT

A part de l'adaptació de la instal·lació de la finca, el pròxim 11 de febrer, serà necessari resintonitzar els televisors...

Gaizka Taro fotografia el rodatge de la sèrie ‘Pep’ d’IB3 a Montuïri

Les instantànies es recullen ara en una exposició a Cas Retratista i en un llibre