media

Balears inicia el canvi de freqüències a la televisió digital terrestre aquest dimecres

Les comunitats tenen 6 mesos per adaptar les seves antenes col·lectives

Balears+inicia+el+canvi+de+freq%C3%BC%C3%A8ncies+a+la+televisi%C3%B3+digital+terrestre+aquest+dimecres

Comença el canvi de freqüències a la televisió digital terrestre. A les Balears, el procés s’inicia dimecres que ve. Les comunitats tenen 6 mesos per adaptar les seves antenes col·lectives. A partir de setembre podran sol·licitar ajuts públics per cobrir el cost de l’adaptació.

El responsable de la gestió de l’espectre radioelèctric vol deixar clar que el canvi de freqüències a la televisió digital terrestre no implicarà per als usuaris pèrdua de canals. 25.000 edificis de les illes hauran d’adaptar les seves antenes col·lectives a partir de dimecres que ve. Les comunitats tenen 6 mesos per fer els canvis. Acabat aquest termini, a finals de gener, els usuaris hauran de resintonitzar els canals amb el comandament a distància. Als edificis petits i als habitatges unifamiliars no s’han de fer modificacions. I els canvis tampoc no afecten l’illa de Menorca.
Pel que fa al cost de l’adaptació es calcula que a Mallorca, les comunitats hauran de pagar 260 euros i a Eivissa 365. A partir de setembre podran demanar els ajuts públics previstos per subvencionar aquesta despesa. La reordenació de l’espai radioelèctric es fa per alliberar espai i desenvolupar les xarxes 5G.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Zoom d’IB3: ‘Menors, risc i protecció’

El capítol recull alguns testimonis que expliquen de quina manera els delinqüents explotadors sexuals manipulaven les menors aprofitant la seva situació de vulnerabilitat

22,7 milions d’oients escolten la ràdio cada dia a Espanya

Cada 13 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Ràdio

Web especial: 24 hores a IB3 Ràdio

Cada 13 de febrer es celebra el Dia Mundial de la Ràdio i IB3 Ràdio vol aprofitar l’ocasió per mostrar com és i com es fa la ràdio

La revista pollencina Punt Informatiu compleix 25 anys

La publicació compta amb més de 700 subscriptors i cada quinze dies venen més de dos mil exemplars a un poble de set mil habitants.