X

Beatriz Morales rep el premi Ramon Llull en reconeixement a la seva trajectòria professional

És professora emèrita de recerca de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, l'IMEDEA.

27/02/2024

Beatriz Morales rep el premi Ramon Llull en reconeixement a la seva trajectòria professional

Fa més de trenta anys que està a Mallorca, dedicada a l’estudi dels peixos i dels recursos pesquers. La seva trajectòria professional, però, va molt més enllà i l’ha feta mereixedora del premi Ramon Llull que atorga el Govern de les Illes Balears. Al seu currículum trobam fites com liderar la gestió mediambiental de la catàstrofe del Prestige i la direcció de diferents projectes d’investigació d’àmbit nacional i internacional. Ha estat, a més, capdavantera en molts d’aspectes i, durant molts d’anys, ha dirigit l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats, l’IMEDEA. Ha fet molta feina, diu, i n’ha gaudit d’ella, tant és així que, si tornàs a néixer, es mostra convençuda de fer el mateix.

Assegura, però, que és una professió difícil per conciliar i fa una crida a la corresponsabilitat dels homes per acabar amb un sostre de vidre que, avisa, és real, i que puntualitza que depèn no només de les dones el podre acabar amb ell.

Ara veu la vida des d’una altra perspectiva: És professora emèrita a l’IMEDEA i està implicada en dos projectes d’investigació, un sobre la pesca recreativa i l’altre sobre un tipus concret de moluscs, ambdós amb l’objectiu d’estudiar els efectes de la pesca a l’entorn.

Però, el que més li preocupa és el llegat que deixa. Ara, diu, li agradaria transmetre els seus coneixements de manera planera als seus néts i gaudir d’ells i de la vida, ja que la ciència ha estat una carrera molt compromesa i sense horaris.

Per poder gaudir d’un entorn òptim creu que tothom ha de posar el seu granet d’arena per tal de combatre el canvi climàtic. Recorda que vivim a una illa amb recursos finits que cal preservar i que, a més a més, el nostre planeta no té recanvi.

Morales, a més, és una ferma defensora del producte local i del consum responsable.

27/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris