política

Bel Busquests s’estrena com a vicepresidenta al Parlament

Bel+Busquests+s%27estrena+com+a+vicepresidenta+al+Parlament

El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha estat l’encarregat d’indicar a l’exvicepresident Biel Barceló la nova ubicació en el Parlament. Ja només com a diputat, Barceló ha ocupat l’escó que està entre el grups de MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca, al costat de Nel Martí i del company de files David Abril. Des de la segona filera política ha participat del debat de pressupostos. L’exconseller ha mantingut confidències amb alguns diputats. Amb qui hem pogut veure moments de complicitat ha estat amb qui fins ara era una de les seves millors aliades del Govern, Fina Santiago.

Qui ha ocupat el seu lloc, a l’esquerra de la presidenta del Govern, copsant tota l’atenció dels mitjans, ha estat la seva substituta, Bel Busquets. Francina Armengol ha tingut un gest cap a ella. Contrasta, però, amb la complicitat que tenia amb el seu predecessor en el càrrec. La darrera crisi del govern ha estat molt present al debat.

Xelo Huertas ha aprofitat la seva intervenció per donar l’enhorabona a Busquets. I no ha estat l’única a felicitar-la. Xavier Pericay també s’ha acostat a la vicepresidenta per desitjar-li sort i encerts.

 

Jaime Far, nou director de l’Oficina Anticorrupció

Ha estat en una sessió plenària en què finalment s’ha elegit Jaime Far com a nou director de l’oficina anticorrupció. Una elecció que s’ha produït en segona ronda i per la majoria absoluta de les formacions que integren el pacte de govern.

També s’ha acordat la celebració de plens extraordinaris el gener per debatre sobre el pacte per l’educació.

El debat de pressupostos de la Comunitat per al 2018 centra l’activitat de tota la setmana al Parlament. Els pressupostos arriben fins als 5.000 milions d’euros, i suposen un augment del 7,3 per cent respecte als d’enguany.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

24 milions més per pimes i autònoms de Mallorca afectats per la COVID-19

El Consell de Mallorca participarà en la línea extraordinaria del Govern i l'ISBA

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

La Conselleria preveu que la nova norma es debatrà al Parlament a l'octubre