X

Bel Oliver: “És el moment que el sector turístic es faci preguntes incòmodes”

La secretària d'Estat de Turisme creu que s'ha d'analitzar la distribució dels beneficis

08/07/2020

Bel Oliver: “És el moment que el sector turístic es faci preguntes incòmodes”

La crisi del coronavirus ha estat un toc d’atenció per a la Comissió Europea per la manca d’estratègia i política unificada en matèria turística, ha assegurat avui la secretària d’Estat de Turisme, en una entrevista a Foro Next. És una de les lliçons apreses aquest temps, ha explicat Bel Oliver, qui es mostra pendent del mapa de rebrots de la malaltia aquesta setmana. I és que aquests nous focus detectats a diferents punts de l’estat espanyol poden condicionar la represa de l’activitat turística, que ha començat a arrencar amb més reserves aquestes dies, segons ha assegurat Oliver qui n’alerta però de la volatilitat.

La secretària d’Estat admet que fer rodar el motor turístic està costant, després de viure una etapa inèdita i històrica aturat. Recorda que en una indústria com aquesta hi ha moltes peces que s’han d’engegar i que l’obertura de fronteres és recent.

Un sector que ha de transformar-se

Bel Oliver no vol parlar de canvi de model turístic però sí aposta per una reflexió, per analitzar qüestions incòmodes, diu. El sector s’ha de demanar -afirma- si els quasi 84 milions de turistes del 2019 amb els milers de milions d’euros que deixaren a l’estat arriben com toca a tota la ciutadania. “Hem d’aspirar a que tots els espanyols gaudim dels beneficis del turisme, que els treballadors del turisme tenguin uns bons llocs de feina i unes bones condicions de feina, i això -manté Oliver- és possible”.

08/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT