X

Bence Sarkadi, mestre i titellaire al Festival de Teresetes de Mallorca

El titellaire hongarès imparteix un taller i presentarà el seu espectacle 'Les marionetes de Budapest'

16/05/2023

Bence Sarkadi, mestre i titellaire al Festival de Teresetes de Mallorca

Miquel García

És la segona jornada de les 4 programades que Bence Sarkadi es dedica a mostrar al grup les seves habilitats amb les titelles de fil. Un art que el va captivar als 20 anys i que aglutina, diu Sarkadi, totes les vessants artístiques que l’interessen. “Aquest és un art on conflueixen la creació i fabricació de les titelles, dramatúrgia, direcció d’escena, música, dansa, moviment i per suposat, la posada en escena”, explica Sarkadi.

Els moviments de les mans que manipulen les titelles han de ser extremadament precisos. Una feina esgotadora i que requereix molta concentració, ja que posa en tensió tot el sistema nirviós i muscular. El titellaire hongarès comenta que “malgrat no ho sembli, és un esport extrem, molt dur. I això que les titelles que utilitzam amb aquest grup són molt lleugeres i permeten poder treballar amb elles moltes hores seguides. En canvi, les titelles que jo utilitz sonvint són de fusta massissa, molt més pesades, la qual cosa requereix, sobre tot a llarg termini, tenir una condició física molt bona”.

A més d’aquest taller Bence Sarkadi és també un dels protagonistes de les activitats programades al Festival de Teresetes i podreu veure el seu espectacle ‘Les marionetes de Budapest’ a Sant Llorenç des Cardassar, Palma, s’Arracó, Alaró i Costitx.

16/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris