Es tracta d'una obra del santanyiner Jeroni Obrador en què conviuen present i arrels
El santanyiner Jeroni Obrador s’endinsa en la comèdia mallorquina amb ‘Bertoldino’. Una peça teatral que connecta present i arrels amb llenguatges com el teatre d’ombres, les màscares i la rondalla. S’estrena aquest divendres al Teatre Principal de Santanyí, i continuarà per Selva, Campos, Felanitx, Santa Margalida, Algaida, Sant Joan i Marratxí.
Un rei infeliç a la seva grandesa. Enganxat a la consola i les xarxes socials, controla els seus seguidors fent retransmissions en viu. Serà gràcies a l’aspirant a conseller, Bertoldino, que descobrirà en la natura, el joc i l’amistat un món més lluminós que les mateixes pantalles. “Cada vegada estam més enganxat a les tecnologies, aquesta obra ens recorda que és important estar presents i esocoltar el que passa al nostre voltant”, reivindica l’actor Guillem Juaneda.
El primer text de ‘Bertoldino’ data del 1600. Mossèn Miquel Clar ja en va fer una versió teatralitzada el 1890, i ara el santanyiner Jeroni Obrador l’ha actualitzada. Ho fa adaptant la comèdia mallorquina, la rondalla i la comèdia de l’art. “Bertoldino té l’objectiu d’evolucionar la comèdia mallorquina, aquest era un repte que tenia de feia temps”, explica l’autor, Jeroni Obrador.
Un testimoni d’evolució cultural i ancestral, que connecta amb tota mena de públic i edats. Còmic, projeccions, màscares i ombres, serveixen per endinsar-se en les arrels mediterrànies de la cultura mallorquina.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular