X

Biden assegura que Putin ja ha pres la decisió d’atacar Ucraïna la setmana que ve

A les repúbliques separatistes de Lugansk i Donetsk, han començat a evacuar la població i han decretat que tots els civils majors d'edat puguin ser reclutats per a l'exèrcit rus

19/02/2022

Biden assegura que Putin ja ha pres la decisió d’atacar Ucraïna la setmana que ve

Aitor F. Vallespir

Biden assegura que Putin ja ha pres la decisió d’atacar Ucraïna i afegeix que Rússia encara pot triar la diplomàcia. Ucraïna rebaixa l’amenaça i assegura que la probabilitat d’invasió russa “és baixa”.

Els Estats Units asseguren que hi ha entre 169.000 i 190.000 soldats russos mobilitzats. Segons una empresa americana, imatges de satèl·lit mostren més helicòpters russos i tancs a tan sols 16 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna.

Mentrestant, creix la tensió a les repúbliques separatistes de Lugansk i Donetsk. Han començat l’evacuació general de la població i han decretat la “mobilització general” militar. Tots els civils majors d’edat poden ser reclutats.

Després de les violacions de l’alto el foc entre Ucraïna i les zones rebels, ara s’hi sumen els atacs de bandera falsa. Aquest cotxe va explotar davant el quarter general de les milícies de Donetsk, i acusen els ucraïnesos de ser-ne els responsables. Però Ucraïna i els països occidentals asseguren que és un atac fingit com a excusa per iniciar una ofensiva. La por ha generat coes als caixers i també a les benzineres.

Mentrestant, continua la via diplomàtica. Putin i Macron parlaran demà per telèfon, mentre els Estats Units i la Unió Europea ultimen el paquet de possibles sancions contra Rússia.

19/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris