món

Biden comença a desmuntar les polítiques de Donald Trump

Signa 17 ordres executives que desmunten gran part de les polítiques aplicades pel seu antecessor


Just després de la seva investidura i ja instal·lat al Despatx Oval de la Casa Blanca, el nou president dels Estats Units ja ha començat a signar els primers decrets. Així ha arrencat Joe Biden la seva cursa de fons com el president nordamericà número 46.

Ho ha fet signant 17 ordres executives que desmunten gran part de les polítiques aplicades pel seu antecessor, Donald Trump; decrets que volen frenar la deportació de joves indocumentats, els coneguts com a dreamers, detenir la construcció del mur amb Mèxic o anul·lar el vet migratori que impedeix l’entrada al país de ciutadans d’11 països.

Biden també ha rubricat el retorn a l’Acord de París per la lluita contra el canvi climàtic i ha frenat la sortida del país de l’Organització Mundial de la Salut.

És temps de curar i de tornar a construir el país. El vídeo que ha publicat Joe Biden en el compte de Twitter del nou president dels Estats Units és tota una declaració d’intencions amb vista a la nova legislatura. Després de prestar jurament a les escales del Capitoli, Biden ha començat a posar els fonaments per afrontar els reptes que té al davant.

El primer és la crisi del coronavirus, que ja ha deixat més de 400 mil morts en els Estats Units. Biden s’ha marcat l’objectiu de controlar la pandèmia i el primer decret que ha signat ha estat per fer obligatori l’ús de la mascareta en tots els edificis oficials durant els primers cent dies del seu mandat. A més, pretén dur a terme una campanya de vacunació massiva. Biden també ha frenat la sortida del país de l’Organització Mundial de la Salut. Les mesures sanitàries es complementaran amb d’altres per proporcionar alleujament econòmic davant la crisi provocada per la pandèmia.

Abordar el canvi climàtic és un altre repte que s’ha fixat. I per començar, Biden ha retornat els Estats Units a l’Acord de París del qual es van retirar el novembre passat per desig de Trump. A més, ha fet els primers passos per a bloquejar la construcció d’un controvertit oleoducte amb el Canadà.

Biden també s’ha compromès a canviar la política de migració de Trump i des del primer minut ha volgut donar mostres de la seva ferma voluntat per a aconseguir-lo.

Però sens dubte el gran repte és tornar a unir un país molt dividit després dels 4 anys del republicà. La violència que ha caracteritzat les darreres setmanes de la legislatura de Trump s’han reflectit en una cerimònia de jurament que s’ha dut a terme amb unes mesures de seguretat extremes, després de l’assalt al Capitoli el passat 6 de gener. Biden ha apel·lat a la unitat nacional per fer front a tots els reptes. Sense pau, ha assegurat, no hi haurà unitat, només amargura.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Àustria suspèn les vacunacions d’un lot de l’antivirus Astrazeneca

Ho fa després que una persona hagi mort i que una altra hagi emmalaltit

Més de 1.000 persones gaudeixen d’un concert a Holanda com a part d’un experiment

Tots els assistents varen haver de passar una PCR i varen estar controlats durant tot el concert

Viatge del Papa a l’Iraq

"Ni l'extremisme ni la violència neixen de la religió", ha dit

El papa Francesc visita l’Iraq

La situació de la pandèmia de la Covid-19 i els míssils llançats recentment contra bases de les forces de la coalició internacional a Bagdad marquen la visita