X

Biel Barceló: “Al PSOE li fa por utilitzar la paraula massificació”

L'exvicepresident i exconseller de Turisme considera que la promoció turística indiscriminada no té sentit però sí difondre la gastronomia, la cultura o l'esport de les Illes

31/08/2022

Biel Barceló: “Al PSOE li fa por utilitzar la paraula massificació”

El debat sobre la massificació turística i la necessitat o no de continuar fent promoció estan damunt la taula dels socis que governen les Illes. A IB3 Notícies n’hem parlat amb l’exvicepresident i exconseller de Turisme des del 2015 i fins a finals del 2017, Biel Barceló.

Durant el seu mandat es va posar en marxa la coneguda campanya Better in Winter, que tenia com a objectiu desestacionalitzar el turisme i apostar per sectors productius concrets. Considera que la promoció indiscriminada no té sentit a dia d’avui. Assegura que falta un debat en profunditat sobre el model turístic i econòmic per als propers 20 anys, un reclam que ja feia quan era responsable del ram.

Pel que fa la polèmica sorgida entre els socis arran del conveni de patrocini amb el Reial Mallorca, Barceló diu que “una promoció com la de Visit Mallorca no té sentit, però una altra cosa és si s’ha de promocionar la gastronomia, la cultura, l’esport o el producte local“. “Tot i que no compartesc com s’ha vehiculat la proposta ni les formes, no veig malament que les institucions col·laborin amb el club esportiu més important de les Illes”, ha afegit.

L’expolític troba que la llei turística és positiva i demana que s’aprofiti la moratòria per avançar cap a un decreixement de places. També demana que s’intensifiqui el reclam per aconseguir una cogestió aeroportuària i poder limitar l’arribada de turistes. A curt termini, diu, cal ampliar la regulació del flux d’espais massificats com es Trenc o Caló des Moro.

Reconeix que en aquestes qüestions sempre hi ha hagut discrepàncies entre els socialistes i ecosobiranistes, tot i que el debat s’ha intensificat. “Al PSOE li fa por utilitzar la paraula massificació però acabarà assumint que el sentit comú reclama fer una passa més”.

Barceló va haver de renunciar al seu càrrec per la polèmica sobre el seu viatge al Carib convidat per un mitjà del qual era tertulià i que estava finançat per l’empresari turístic Juan José Hidalgo. Va continuar com a diputat fins al 2019, quan es convocaren unes noves eleccions. Recuperà la seva plaça de funcionari i actualment és el cap de gabinet de la Comissió balear de Medi Ambient. Tot i que l’actual líder de Més, Lluís Apesteguia, va ser el seu cap de gabinet, assegura estar totalment desvinculat de la vida política. “Només hi col·labor puntualment i si em demanen opinió”, ha explicat.


Cort retira el projecte d’1,4 M€ de l’ecotaxa per atreure “nòmades digitals” a Platja de Palma a l’hivern

31/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris